首页
登录
学历类
Wanen Buffett,who will host Berkshire Ha
Wanen Buffett,who will host Berkshire Ha
练习题库
2022-08-02
37
问题
Wanen Buffett,who will host Berkshire Hathaway's annual shareholders'meeting on May 3rd,is an icon of American capitalism.At 83,he also epitomhes a sLriking demographic 1:for highly skilled people to go on working well int0 2 was once thought to be old age.Across the rich world,well-educated people 3 work longer than the less-skilled.Some 65%of American men aged 62-74 with a professional deUee are in the 4,compared with 3290 0f men with only a high-school certificate.In the European Union Lhe pattern is similar.This 5 is part of a deepening divide between the well-educated 6 and the unskiUed poor that is slicing 7 all age groups.Rapid innovation has raised the incomes of the highly skilled while 8 those of the unskilled.Those 8t the cop are working longer hours each year than those at the bottom.9 the well-qualified are extending their working lives,compared with those ofless-educated people.The 10,for indrviduals and society,are profound.The world is on the 11 rise in the number of old people,and they will live longer than ever before.12 the next 20 years the global population of those aged 65 or more will almost double,from 600m to 1.1 billion.The 13 of the 20th century,when greater longevity translated into more years in retirement 14 more years at work,has persuaded many observers that this shift will 15 slower economic growth and"secular stagnation",while the 16 ranks of pensioners will bust government budgets.But the notion of a sharp division between the working young and the 17 0ld misses a new trend,the 18 gap between the skilled and the unskilled.Employment rates are falling among younger unskiUed people,19 0lder skilled folk are working longer.The divide is most extreme in America,where well-educated baby-boomers are 20 retirement while many less-skilled youn-ger people have dropped out of the workforce.18选?A.narrowB.growingC.LimitedD.vital
选项
A.narrow
B.growing
C.Limited
D.vital
答案
B
解析
形容词辨析题。[A]naITOW狭窄的;[B]growing增长的;[C]limited有限的;[D]vital重要的。文章第二段首句就提到:This gap is pan of a deepening divide between the weU educated well-off and che unskiUed poor...本句再次提到:the 18一gap between the skilled and the unskilled.由于gap=divide,故该空=deepening“加深的”;且上文出现的sharp divi-sion中,sharp“尖锐的”也是提示词。与这些词最接近的选项为growing.故本题选择[B]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2700485.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
WanenBuffett,whowillhostBerkshireHa
随机试题
Such_________thecase,therearenogroundstojustifyyourcomplaints.A、wasB
—NosoonerhadIturnedinthepaperthanIrememberedtheanswertoQuestionNu
[originaltext]W:(8)WheredidyougoonMayDay?Icalledyouseveraltimes.M
环境管理计划的内容包括( )。A.根据项目施工预算,制订项目施工成本目标 B
治疗休克气脱证,应首选A.当归补血汤 B.独参汤 C.四逆
“收入-费用=利润”这一会计等式体现了在某一时点收入、费用和利润三项会计要素之间
能阻碍血红蛋白携O2,但不阻碍氧合血红蛋白释O2的是A.酸度增加 B.CO中
摧毁了市政大楼的那场火灾爆发于今晨黎明前,最后一个消防员直到今天下午晚些时候才离
原信息产业部的管理对象有( )。 A.软件业 B.通信业 C.
腹股沟疝修补术,切口愈合良好A、切口分类及愈合记录为“Ⅲ/丙” B、切口分类及
最新回复
(
0
)