首页
登录
学历类
Text 3 The power and ambition of the gia
Text 3 The power and ambition of the gia
考试题库
2022-08-02
47
问题
Text 3 The power and ambition of the giants of the digital economy is astonishing—Amazon has just announced the purchase of the upmarket grocery chain Whole Foods for$13.5bn,but two years ago Facebook paid even more than that to acquire the WhatsApp messaging service,which doesn’t have any physical product at all.What WhatsApp offered Facebook was an intricate and finely detailed web of its users’friendships and social lives.Facebook promised the European commission then that it would not link phone numbers to Facebook identities,but it broke the promise almost as soon as the deal went through.Even without knowing what was in the messages,the knowledge of who sent them and to whom was enormously revealing and still could be.What political journalist,what party whip,would not want to know the makeup of the WhatsApp groups in which Theresa May’s enemies are currently plotting?It may be that the value of Whole Foods to Amazon is not so much the 460 shops it owns,but the records of which customers have purchased what.Competition law appears to be the only way to address these imbalances of power.But it is clumsy.For one thing,it is very slow compared to the pace of change within the digital economy.By the time a problem has been addressed and remedied it may have vanished in the marketplace,to be replaced by new abuses of power.But there is a deeper conceptual problem,too.Competition law as presently interpreted deals with financial disadvantage to consumers and this is not obvious when the users of these services don’t pay for them.The users of their services are not their customers.That would be the people who buy advertising from them—and Facebook and Google,the two virtual giants,dominate digital advertising to the disadvantage of all other media and entertainment companies.The product they’re selling is data,and we,the users,convert our lives to data for the benefit of the digital giants.Just as some ants farm the bugs called aphids for the honeydew they produce when they feed,so Google farms us for the data that our digital lives yield.Ants keep predatory insects away from where their aphids feed;Gmail keeps the spammers out of our inboxes.It doesn’t feel like a human or democratic relationship,even if both sides benefit.Competition law as presently interpreted can hardly protect Facebook users because_____A.they are not defined as customersB.they are not financially reliableC.the services are generally digitalD.the services are paid for by advertisers
选项
A.they are not defined as customers
B.they are not financially reliable
C.the services are generally digital
D.the services are paid for by advertisers
答案
D
解析
根据题目中is used to illustrate可判断为例证题,要找到the ants analogy论据所证明的论点;论点在论据之前,因此先找到论据the ants analogy,再找到论据前的论点句。所以本题定位到最后一段的第一句,The product…is data,and we…convert our lives to data…。此句中,data即digital giants,we即users。因此答案为[D]the relationship between digital gia
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2700100.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text3Thepowerandambitionofthegia
Text3Thepowerandambitionofthegia
Text3Thepowerandambitionofthegia
Text3Thepowerandambitionofthegia
Text3Thepowerandambitionofthegia
随机试题
Readthearticlebelowaboutthebusiness’socialresponsibilityandthequestio
【S1】[br]【S6】and→but并列句的前后显然是转折关系,意为“大部分人都是早上煮一壶咖啡但是却只喝一小杯”。
What’sAmericanpublic’sviewtowardsguncontrol?[br][originaltext]TheAm
从表意方式的角度可以把审美意象分为()A.表意式意象 B.表情式意象 C.寓
临床治疗中,深覆盖患者本人急切要求解决的最主要问题是A.内收上前牙,改善面形
患者,男,29岁,左上前牙不慎撞断1天,冷热刺激痛,要求修复。设计修复体龈缘的位
以下关于吲哚美辛说法正确的有:A.其抗炎作用比阿司匹林强 B.不良反应较少
(2012年)外国的组织或者个人来华测绘,必须采取()的形式进行,并不得涉及国
平均航行速度在一定程度上反映( )。 A.停泊时间长短 B.船舶周转
如何认识并进行课堂教学对话?
最新回复
(
0
)