首页
登录
学历类
“The ancient Hawaiians were astronomers,
“The ancient Hawaiians were astronomers,
题库
2022-08-02
67
问题
“The ancient Hawaiians were astronomers,”wrote Queen Liliuokalani,Hawaii's last reigning monarch,in 1897.Star watchers were among the most esteemed members of Hawaiian society.Sadly,all is not well with astronomy in Hawaii today.Protests have erupted over construction of the Thirty Meter Telescope(TMT),a giant observatory that promises to revolutionize humanity's view of the cosmos.At issue is the TMT's planned location on Mauna Kea,a dormant volcano worshiped by some Hawaiians as the piko,that connects the Hawaiian Islands to the heavens.But Mauna Kea is also home to some of the world's most powerful telescopes.Rested in the Pacific Ocean,Mauna Kea's peak rises above the bulk of our planet's dense atmosphere,where conditions allow telescopes to obtain images of unsurpassed clarity.Opposition to telescopes on Mauna Kea is nothing new.A small but vocal group of Hawaiians and environmentalists have long viewed their presence as disrespect far sacred land and a painful reminder of the occupation of what was once a sovereign nation.Some blame for the current controversy belongs to astronomers.In their eagerness to build bigger telescopes,they forgot that science is not the only way of understanding the world.They did not always prioritize the protection of Mauna Kea's fragile ecosystems or its holiness to the islands'inhabitants.Hawaiian culture is not a relic of the past;it is a living culture undergoing a renaissance today.Yet science has a cultural history,too,with roots going back to the dawn of civilization.The same curiosity to find what lies beyond the horizon that first brought early Polynesians to Hawaii's shores inspires astronomers today to explore the heavens.Calls to disassemble all telescopes on Mauna Kea or to ban future development there ignore the reality that astronomy and Hawaiian culture both seek to answer big questions about who we are,where we come from and where we are going.Perhaps that is why we explore the starry skies,as if answering a primal calling to know ourselves and our true ancestral homes.The astronomy community is making compromises to change its use of Mauna Kea.The TMT site was chosen to minimize the telescope’s visibility around the island and to avoid archaeological and environmental impact.To limit the number of telescopes on Mauna Kea,old ones will be removed at the end of their lifetimes and their sites returned to a natural state.There is no reason why everyone cannot be welcomed on Mauna Kea to embrace their cultural heritage and to study the stars.It can be inferred from Paragraph 5 that progress in today’s astronomy____A.is fulfilling the dreams of ancient Hawaiians.B.helps spread Hawaiian culture across the world.C.may uncover the origin of Hawaiian culture.D.will eventually soften Hawaiians’hostility.
选项
A.is fulfilling the dreams of ancient Hawaiians.
B.helps spread Hawaiian culture across the world.
C.may uncover the origin of Hawaiian culture.
D.will eventually soften Hawaiians’hostility.
答案
C
解析
推理判断题。根据题干可以得知该题为段落推理题,段落推理题一般考查段落主旨。一般而言,反复提及的信息一定和段落主旨相关,我们可以看到本段话中反复提到的是culture,而包含culture的选项只有B和C,B选项spread Hawaiian culture文中并未提及,而从最后两句话中可以看到astronomy and Hawaiian culture both seek to answer big questions about who we are,where we come from and where we are going.C选项中的uncover对应原文中seek to answer,origin对应的就是about who we are,where we come from and where we are going,故选项C may uncover the origin of Hawaiian culture为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2698546.html
本试题收录于:
英语一研究生题库研究生入学分类
英语一研究生
研究生入学
相关试题推荐
“TheancientHawaiianswereastronomers,
“TheancientHawaiianswereastronomers,
“TheancientHawaiianswereastronomers,
“TheancientHawaiianswereastronomers,
“TheancientHawaiianswereastronomers,
“TheancientHawaiianswereastronomers,
AncientGreekphilosopherAristotleview
AncientGreekphilosopherAristotleview
AncientGreekphilosopherAristotleview
AncientGreekphilosopherAristotleview
随机试题
Linda’sfriendswereallconcerned______booksandmusic.A、withB、ofC、forD、at
TheEuropeanUnionhadapprovedanumberofgeneticallymodifiedcropsuntil
It’stemptingtospendslowworkdaysthisholidayseasonshoppingforgifts
Thisinternationalairportaccommodates35millionpassengersperyear.Theunde
[originaltext]Attheendofeveryyear,U.S.weatherresearcherslookback
阅读某学校有关“课堂教学问题设计”的调查结果,按照要求答题。 对上述调查结
下列关于企业所得税非居民纳税人的税收政策陈述,正确的是( )。A.外国企业常驻代
法是通过国家制定和发布的,所以国家发布的任何文件都是法。()
B
下列哪项是急性肾炎与慢性肾炎的重要鉴别特征A.血清补体下降在起病4~8周内恢复正
最新回复
(
0
)