首页
登录
学历类
Passage?One The small number of newborn
Passage?One The small number of newborn
题库
2022-08-02
61
问题
Passage?OneThe small number of newborn babies,which has been caused by high prices and the changing social situation of women,is one of the most serious problems inAsia.When people talk about it,you can hear a word invented inJapan,"DINKS",which means Double Income No Kids.In many majorAsian cities like Seoul,Singapore,and Tokyo,the cost of a house is extremelyhigh.A young couple who want to buy their own house may have to pay about$300,000(though prices have fallen).For a flat with one bedroom,onedining-room,a kitchen,and a bathroom,the couple will pay about$900 amonth.What′s more,if they want to have a child,the child′s education is veryexpensive.For example,most kindergarten charges are at least$5,000 a year.In such a situation,it′s difficult to afford children.The number ofmarried women who want to continue working increases rapidly because they enjoytheir jobs.However,if they want to have children,they immediately haveserious problems.Though most companies allow women to leave their jobs for ashort time to have a baby,they expect women with babies to give up their jobs.In short,if they want to bring up children properly,both parents have towork,but it is hard for mothers to work.Indeed,women who want to continueworking have to choose between having children or keeping their jobs.In a word,Asiangovernments must take steps to improve the present situation as soon aspossible.The writer seems to believe that Asiangovernments should__A.let women stay at home and have a babyB.allow only one of the parents to go outto workC.care for the growing needs of women forjobsD.punish the companies that permit womento leave
选项
A.let women stay at home and have a baby
B.allow only one of the parents to go outto work
C.care for the growing needs of women forjobs
D.punish the companies that permit womento leave
答案
C
解析
文章最后两段谈论的是妇女们的两难境地:having children和keeping their jobs。根据最后一段“In a word,Asian governments must take steps to improve the present situationas soon as possible.”可以判断C项为最佳答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2672899.html
本试题收录于:
英语专升本题库专升本成考分类
英语专升本
专升本成考
相关试题推荐
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
Thesmallnumberofnewbornbabies,whic
Thesmallnumberofnewbornbabies,whic
Mancangoonincreasinghisnumbersat
随机试题
EverySaturday,Mr.Brownwentthemarkettobuyfoodandotherthings.Hepu
AttherecentInternationalSoundOffinKansasCity-whosecarsand
InterculturalCommunicationProblemsandSolutionsI.InterculturalCommunicatio
______,amanwhoexpresseshimselfeffectivelyissuretosucceedmorerapidly
Societieschangeovertimewhiletheirreputations【C1】______behind.Manythi
内在动机是维持学习的基本动力,学生具有的三种最基本的内在动机不包括( )。A.好
戏曲舞蹈在戏曲中的集中体现分为四类,下列哪一种类是属于其分类的?()A.表演性
在开始锻炼和增加活动量之前,应迸行必要的运动能力评估的人群包括()A.平常很少
以下药物中,痛风急性发作期首选的治疗药物是A:糖皮质激素 B:秋水仙碱 C:
结构分析法除了用于单个客户利润表相关项目的分析外,还经常用于同行业平均水平比较分
最新回复
(
0
)