首页
登录
学历类
It is widely accepted that English is th
It is widely accepted that English is th
练习题库
2022-08-02
64
问题
It is widely accepted that English is the global language of modern times.About three decades ago,French was recognized as the language of diplomacy(外交),and German was considered the language of science and technology.English now dominates(主导)not only as the language of science but also diplomacy,computing,and tourism.Today,in terms of native speakers,Mandarin Chinese is the world′slargest language.Yet there are people who believe that China will become the most powerful country in the world.Some have?even fixed the date as early as the year 2020.At present,while English is more widely spoken than any other?language,there are more people who speak Chinese than English due to the large population in China alone.If China?does become a world power,there is no doubt that this language will spread worldwide.As the controversy over which language will become dominant in the world continues,there are many who feel?that the dominance of English is unique and irreversible(不可逆的).However,a separate study from David Graddol′s suggests that English′s dominance in the scientific area will continue.There is also an argument that the?English language would be changed greatly by 2020 for various reasons.With the possibility of China rising as a?world power,Mandarin could definitely challenge the dominance of English as a global language.What does controversy in the last paragraph probably mean?A.Plan.B.Argument.C.Conditoin.D.Goal.
选项
A.Plan.
B.Argument.
C.Conditoin.
D.Goal.
答案
B
解析
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2663520.html
本试题收录于:
高起本和高起专英语题库高起本高起专成考分类
高起本和高起专英语
高起本高起专成考
相关试题推荐
TheEnglishlanguageweknowtodayisab
TheEnglishlanguageweknowtodayisab
Forsometimepast,ithasbeenwidelya
Forsometimepast,ithasbeenwidelya
C在C选项中n发[n],在其余选项中均发[?]。English英语;ankle脚裸;lend借出;anxious焦虑的。
ThenumberofspeakersofEnglishinShak
ThenumberofspeakersofEnglishinShak
ThenumberofspeakersofEnglishinShak
ThenumberofspeakersofEnglishinShak
ThenumberofspeakersofEnglishinShak
随机试题
Insomecountries,societalandfamilialtreatmentoftheelderlyusuallyre
[img]2014m3x/ct_eyyjsaz2012j_eyyjsaread_0247_20136[/img]Radioactivityoccur
Acompleteinvestigationintotheaccidentshouldleadtoimprovedstandardsand
PASSAGEONEToinform.根据文章第1段第4句和第5句可知广告主要有两大功能:tosell和toinform,在根据最后一段对于small
高度在()及以上的双排脚手架应在夕卜侧全立面连续设置剪刀撑A.15m B
女性,45岁,腹痛伴持续发热半年,B超提示腹腔肿块伴腹膜多处淋巴结肿大。血常规:
约翰·华生认为心理学只应该把可观察的行为作为研究对象,这种观点与下列哪种关于心理
案例六: 一般资料:求助者,女性,22岁,大学生。 案例介绍:求助者最近总用
关于分部分项工程项目清单的编制,下列说法正确的有()。A.项目编码第7-9位为
患儿,男,11个月,母乳喂养,近3个月来面色渐苍白,间断腹泻,原可站立,现坐不稳
最新回复
(
0
)