首页
登录
从业资格
It is said that in England death is pres
It is said that in England death is pres
考试题库
2022-08-02
47
问题
It is said that in England death is pressing,in Canada inevitable and in California optional. Small wonder. Americans’ life expectancy has nearly doubled over the past century. Failing hips can be replaced,clinical depression controlled,cataracts removed in a 30 minute surgical procedure. Such advances offer the aging population a quality of life that was unimaginable when I entered medicine 50 years ago. But not even a great healthcare system can cure death_____and our failure to confront that reality now threatens this greatness of ours. Death is normal;we are genetically programmed to disintegrate and perish,even under ideal conditions. We all understand that at some level,yet as medical consumers we treat death as a problem to be solved. Shielded by third-party payers from the cost of our care,we demand everything that can possibly be done for us,even if it’s useless. The most obvious example is late-stage cancer care. Physicians--frustrated ?by their inability to cure the disease and fearing loss of hope in the patient--too often offer aggressive treatment far beyond what is scientifically justified. In 1950,the U. S. spent $12.7 billion on health care. In 2002,the cost will be $1,540 billion. Anyone can see this trend is unsustainable. Yet few seem willing to try to reverse it. Some scholars conclude that a government with finite resources should simply stop paying for medical care that sustains life beyond a certain age—say 83 or so. Former Colorado governor Richard Lamm has been quoted as saying that the old and infirm “have a duty to die and get out of the way” so that younger healthier people can realize their potential. I would not go that far. Energetic people now routinely work through their 60s and beyond,and re main dazzlingly productive. At 78,Viacom chairman Sumner Redstone jokingly claims to be 53. Supreme Court Justice Sandra Day Connor is in her 70s,and former surgeon general C. Everett Koop chairs an Internet start-up in his 80s. These leaders are living proof that prevention works and that we can manage the health problems that come naturally with age. As a mere 68 year-old. I wish to age as productively as they have. Yet there are limits to what a society can spend in this pursuit. As a physician,I know the most costly and dramatic measures may be ineffective and painful. I also know that people in Japan and Sweden,countries that spend far less on medical care,have achieved longer,healthier lives than we have. As a nation, we may be overfunding the quest for unlikely cures while underfunding research on humbler therapies that could improve people’s lives. [中国工商银行真题]What is implied in the first sentence and the last sentence of the Paragraph 1?( )A.Americans are better prepared for death than other before.B.Americans enjoy a higher life quality than ever before.C.Americans are over-confident of their medical technology.D.Americans take a vain pride in their long life expectancy.
选项
A.Americans are better prepared for death than other before.
B.Americans enjoy a higher life quality than ever before.
C.Americans are over-confident of their medical technology.
D.Americans take a vain pride in their long life expectancy.
答案
C
解析
第一段第一句意为:据说,在英格兰,死亡是紧迫的,在加拿大,死亡是不可避免的,而在加利福尼亚,死亡是可选择的。可见美国人对自己的医疗技术是很自信的。第一段最后一句意为:但是目前还没有一个强大的医疗卫生体系,可以战胜死亡——而我们面向这个事实的失败也正在威胁着我们伟大的时代。暗示美国的医疗体系虽然强大,确不能战胜死亡,可见他们是过于自信了。故正确答案为B项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/809276.html
本试题收录于:
银行招聘综合知识题库银行招聘考试分类
银行招聘综合知识
银行招聘考试
相关试题推荐
ItissaidthatinEnglanddeathispres
ItissaidthatinEnglanddeathispres
ItissaidthatinEnglanddeathispres
ItissaidthatinEnglanddeathispres
ItissaidthatinEnglanddeathispres
In17th-centuryEngland,astronomyprovi
随机试题
传统中国家庭中,成年子女与年长父母居住在同一屋檐下。自1974年中国实行独生子女政策(one-childpolicy)以来,中国家庭经历了许多变化。其
Undertheagreement,thenuclearwarheadswillbe[originaltext]Nationallaw
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.
对于同一基坑的不同部位,可采用不同的安全等级。()
我国规定( )周岁以上被视为完全民事行为能力人A.16 B.18 C.20
审计人员认为财务报表的重大错报风险指的是:A.审计人员未能发现重大错报的可能性
白天:黑夜A.男人:女人 B.喜欢:憎恨 C.老人:小孩 D.黑色
关于财政收入分配职能的说法,正确的有()。A.征收资源税、房产税、土地使用税等
在波士顿矩阵中,幼童区的产品特征是()。A.业务增长率较低,市场占有率比较
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)