首页
登录
从业资格
With a sense of crisis mounting and the
With a sense of crisis mounting and the
免费题库
2022-08-02
42
问题
With a sense of crisis mounting and the EU unable to respond, countries will be increasingly inclinedto act unilaterally or even---in the case of Britain--leave the bloc altogether.The refugee crisis is already threatening cherished ideas about open borders. In the past couple of days, Germany has reimposed frontier controls with Austria---which, in turn, has imposed controls at its border with Hungary, which itself is working feverishly to complete a barbed-wirefence to protect its frontier with non-EU Serbia. Controls have been tightened on the French-Italian borders, while migrants camp miserably in Calais, hoping to cross to England.If the EU somehow gets a grip on the migrant crisis, these measures might be no more than temporary expedients. But if the pressure of would-be refugees heading for Europe remain intense, then temporary measures could harden into permanent controls.Questions marks over open borders will easily shade into wider issues about access to welfare systems and labor markets. That is because EU countries are realizing that—in a border-free single market—a unilateral change of asylum rulesby Germany had implications for the immigration policies of all member states. Once migrants get citizenship in one EU country, they have the right to move to any other, to work there and to claim benefits. But if free movement of people and labor come into question, so does the EU`s single market—its central achievement.The refugee issue has for the moment, overshadowed the euro. But the problems of the single currency have not gone away. On the contrary, Greece's decision this summer to knuckleunder and accept yet another austerity package has made the Eurozone look increasingly like a trap.Even Greece, which is profoundly unhappy with life in the Eurozone, cannot risk leaving for fear of provoking a financial and economic crisis. Creditor countries such as Germany and the Netherlands are not much happier, as they fear they are being dragged into a system of permanent fiscal transfers towards the nations of Europe. Meanwhile, efforts to make the euro work better,by pressing ahead with a banking union, are stuck in Brussels. This does not look like a sustainable situation and the risk of euro break-up will surely return.The refugee and euro crisis bear on whether Britain will vote to stay in the EU, when it holds a referendum in 2016 or 2017. Until recently, the opinion polls looked promising for the pro-EU camp. But the migrant crisis plays directly into the most potent issue deployed by those campaigning for Britain to leave-which is that membership ofthe EU means that the UK cannot control immigration. More broadly, the British are less likely to stay inside an organization that seems to be failing. If they vote to leave, the sense of crisiswithin the EU would then mount--raising the possibility of further defections.A partial unravelling and marginalization of the EU still looks more likely than a full-scale collapse. But even if an organization called the European Union continues to exist--- running buildings and paying salaries---it risks becoming increasingly irrelevant.If the Britain's Labor Party is led by a far-left Eurosceptic candidate, what would most likely happen?A. He would choose to stay in the EU.B. He would work with other members of EU to respond to the problems EU faces.C. He would open borders to offer asylum to refugees.D. He would probably hasten the exit of UK from EU.
选项
A. He would choose to stay in the EU.
B. He would work with other members of EU to respond to the problems EU faces.
C. He would open borders to offer asylum to refugees.
D. He would probably hasten the exit of UK from EU.
答案
D
解析
据题干中的Labor Party 和far-left eurosceptic 定位到文章第三段最后一句话,又根据第四段,由于感到危机愈演愈烈而欧盟无力应对,各成员国愈来愈倾向于采取单边行动,甚至彻底脱离欧盟。可知这样一位工党领袖会加速英国脱欧。选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/798213.html
本试题收录于:
银行招聘职业能力测验题库银行招聘考试分类
银行招聘职业能力测验
银行招聘考试
相关试题推荐
资料:Britainisfacinga“crisisoffather
资料:Britainisfacinga“crisisoffather
资料:Britainisfacinga“crisisoffather
资料:Britainisfacinga“crisisoffather
资料:Britainisfacinga“crisisoffather
Withasenseofcrisismountingandthe
Withasenseofcrisismountingandthe
Withasenseofcrisismountingandthe
Becauseofthefinancialcrisis,daysar
Youcanalways___Jiminacrisis,for
随机试题
DirtyMoneyforLaundriesSellingillegaldrugs
地理geography
目前,西藏已经深深融入全国统一的市场体系,来自全国和世界各地的商品源源不断地进入西藏,丰富着城乡市场和百姓生活。西藏的名、优、特产品及民族手工业产品,大量进入全
NicolausCopernicus’sideaswerefar_________theageinwhichhelived.That
Nottoomanydecadesagoitseemed"obvious’1bothtothegeneralpublicandto
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
关于城乡规划的方针政策,以下正确的是()①城乡规划应合理布局、统筹兼顾;②合理节
(2022年真题)根据《民法典》,男女双方婚姻登记申请离婚,经婚姻登记机关查明双
(2019年真题)合同履行期间,须变更借款合同主体的,经审批同意后,贷款银行与变
讲述是教师主要的教学手段,一般可分()三个阶段进行。 A.导入、详述和汇总
最新回复
(
0
)