首页
登录
从业资格
Frenchmenattach great importance to educ
Frenchmenattach great importance to educ
最全题库
2022-08-02
105
问题
Frenchmenattach great importance to education.They regard the cultivation of children asa social obligation.French education mixes warm romantic humor into itscareful and severe education.I have ever heard such a story:It tookplace in an ordinary French family.One day,when the boy was playingbasketball,the ball hit a vase off the shelf with its mouth knocked off a largepiece.The vase was an antique handed down through generations from BourbonDynasty.To cover the great trouble,the boy glued the pieces together and putthe vase back to its place panic-stricken.Thatevening his mother noticed the change on it.At dinnertime,she asked her boyif he had broken the vase.Being scared of punishment,the boy said by a suddeninspiration that a cat jumped in from the window and knocked the vase off theshelf.His mother was quite clear that her son waslying,for all the windowswere closed before her leaving.However,she just said that it seemed it washer carelessness not to have the window tightly closed.Beforegoing to bed,the boy found a note on his bed,on which he was asked to go tothe study.The boy had thought he had gotten by under false pretences,but thenfelt he couldn't dodge the misfortune.Now that he had already lied,he made uphis mind no matter what his mother said,he would disavow to the end.Onseeing her son enter in fear,his mother took out a chocolate box and gave onepiece of the chocolates to her son."Baker,this chocolate is a reward foryou,for you created a cat with your special imagination."Then,she putanother chocolate in his hand."This chocolate is a reward for yourability to restore.But the glue you used is for restoring paper materials;torestore a vase needs higher special technique.Tomorrow,let's bring the vaseto the artists to see how they make acraftworkintact as it was."With that,she took the third chocolate."The lastchocolate stands for my apology.I shouldn't have laid a vase in a place whereit could so easily fall down.I wish you hadn't been scared,my littlesweetheart.""But,Mom,I..."The boy tried to make something clear,but he awkwardlyuttered nothing but some words."Our talk is over.Good night,Baker!"She gave a soft kiss on his forehead and walked out of the study.Thefollowing days were the same as before.The only change was that the boy hadnever told a lie since then.Noscolding.It looks unimaginably queer.In fact,the three chocolates are thealarm in the boy's heart all the time.Sometimes,no punishment itself is akind of punishment.Howdid the boy feel when he found the note on his bed?查看材料A.Doubtful.B.Calm.C.Uneasy.D.Embarrassed.
选项
A.Doubtful.
B.Calm.
C.Uneasy.
D.Embarrassed.
答案
C
解析
推断题。定位到原文第四段。小男孩发现纸条后,明白自己之前撒的谎并没有蒙混过关,也避免不了惩罚了,当然会感到uneasy(不安的)。下一段的开头“herson enter in fear”也表明了小男孩是害怕、不安的。故本题选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/1881193.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
Frenchmenattachgreatimportancetoeduc
Frenchmenattachgreatimportancetoeduc
Frenchmenattachgreatimportancetoeduc
Frenchmenattachgreatimportancetoeduc
Frenchmenattachgreatimportancetoeduc
随机试题
Tenyearsago,JoeAllenbeganstudyingadiversegroupofseventhgradersn
Changesinthewaypeoplelivebringaboutchangesinthejobsthattheydo.
水性路面标线涂料是指以水为溶剂,乳液为主要成膜物质。()
采用定额单价法计算工程费用时,若分项工程施工工艺条件与定额单价不一致而造成人工、
治疗实热证月经先期在关元、三阴交、血海的基础上加A.行间 B.隐白 C.归来
从所给四个选项中,选择最合适的一个,使之呈现一定的规律性: A.如上图所示
人员招聘信息主要有哪几种?
患者,女,60岁,口腔干燥、无泪、双眼异物感1年余。两侧腮腺区有反复肿胀史。检查
B
A. B. C. D.任意点皆可
最新回复
(
0
)