首页
登录
从业资格
Is talking on a mobile phone hazardous t
Is talking on a mobile phone hazardous t
admin
2022-08-02
113
问题
Is talking on a mobile phone hazardous to your health?It is difficult to know for sure.Some research suggests that heavy users of mobile phones are at a greater risk of developing brain tumors.However,many other studies suggest there are no links between cancer and mobile phone use.The main problem with the current research is that mobile phones have only been popular since the 1990s.As a result,it is impossible to study the long-term exposure of mobile phone use.This concerns many health professionals who point out that many cancers take at least ten years to develop.Another concern about these studies is that many have been funded by those who benefit financially from the mobile phone industry.Over three billion people use mobile phone on a daily basis,and many talk for more than an hour a day.Mobile phone antennas are similar to microwave ovens.While both rely on electromagnetic radiation,the radio waves in mobile phones are lower in radio frequency(RF).Microwave ovens have enough RF to cook food and are therefore known to be dangerous to human tissues.However,the concern is that the lower frequency radio waves that mobile phones rely on may also be dangerous.It seems logical that holding a heat source near your brain for a long period of time is a potential health hazard.Mobile phones get hot when they are phoned for a long period of time.Some researchers believe that over types of wireless technology may also be dangerous to human health,including laptops,cordless phones,and gaming consoles.Organizations that are concerned about the effects of Electromagnetic Radiation(EMR)suggest replacing all cordless devices with wired ones.They say that many cordless phones emit dangerous levels of EMR even when they are not in use.They even suggest keeping electronic devices,such as computers and alarm clocks out of bedrooms,or at least six feet from your pillow.Other wireless technology may also be hazardous to our health.A growing number of professionals worldwide are recommending that mobile phone users should use their phones carefully until more definitive studies can be conducted.They recommend that adults use headsets or speaker phones and that children and teens,whose brain tissues are still developing use mobile phones only for emergencies.Concerned medical experts use the example of tobacco to illustrate the potential risks.Many years ago,people smoked freely and were not concerned about the effects of cigarettes on their health.Today people know that cigarettes cause lung cancer,though it is still unknown exactly how or why.Some doctors fear that the same thing will happen with devices such as mobile phones.Which of the following is TRUE?查看材料A.Talking on a mobile phone is hazardous to our health.B.Mobile phones have been popular since the 1980s.C.The study results of the long-term exposure of mobile phone use have been published on the?newspapers.D.Many cancers take at least ten years to develop.
选项
A.Talking on a mobile phone is hazardous to our health.
B.Mobile phones have been popular since the 1980s.
C.The study results of the long-term exposure of mobile phone use have been published on the?newspapers.
D.Many cancers take at least ten years to develop.
答案
D
解析
细节题。根据第二段中的“…many cancers take at least ten years to develop”司知D项正确。根据第一段中的“Is talking on a mobile phone hazardous to your health?It is difficult to know for sure”可知,目前并未确定手机对健康有害,故排除A。根据第22段中的“The main problem with the current research is that mobile phones have only been popular since the lgg0s”可排除B。根据第二段中的“…it is impossible to study the long-terill exposure of mobile phone use”可排除C。故本题选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/1880676.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
Agreatdealoftalkingandlisteningth
Whatistheconversationmainlytalking
ShesometimesusesWeChat_______mymobile
Istalkingonamobilephonehazardoust
WIstalkingonamobilephonehazardous
Istalkingonamobilephonehazardoust
Istalkingonamobilephonehazardoust
Manyautomobileaccidentswere____care
随机试题
Underno______willIletmydaughtermarrysuchaperson.A、circumstancesB、con
Completethetableshowingwheredevicesusedinreducingnoisecouldbefittedi
下列哪项指标与音质的空间感关系最为密切?( )A.声压级 B.侧向能量因子
下列()属于强制性标准。A.工程建设的质量、安全、卫生标准及国家需要控制的
外感风寒产后发热的首选方是A.清暑益气汤 B.桑菊饮 C.小柴胡汤 D.银
对肺炎球菌肺炎病人的护理措施中哪一项是不妥当的A.气急、发绀可给予鼻导管吸氧
生产率是指投入和产出的比率,从经济意义上讲投入包括()。A.劳动力 B.资本
下列各项行为中,不属于民事代理行为的是()。 A.甲委托乙代理房产登记B.丙
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
下列各项因素中,可能表明注册会计师需要确定特定类别交易、账户余额或披露的重要性水
最新回复
(
0
)