首页
登录
从业资格
Passage 1 In his book The Tipping Point
Passage 1 In his book The Tipping Point
最全题库
2022-08-02
9
问题
Passage 1In his book The Tipping Point,Malcolm Gladwell argues that"social epidemics"are driven in?large part by the actions of a tiny minority of special individuals,often called influentials,who are?unusually informed,persuasive,or well-connected.The idea is intuitively compelling,but it doesn′t?explain how ideas actually spread.The supposed importance of influentials derives from a plausible-sounding but largely untested?theory called the"two-step flow of communication":Information flows from the media to the?influentials and from them to everyone else.Marketers have embraced the two-step flow because it?suggests that if they can just find and influence the influentials,those selected people will do most of?the work for them.The theory also seems to explain the sudden and unexpected popularity of certain?looks,brands,or neighborhoods.In many such cases,a cursory search for causes finds that some?small group of people was wearing,promoting,or developing whatever it is before anyone else paid?attention.Anecdotal evidence of this kind fits nicely with the idea that only certain special people?can drive trends.In their recent work,however,some researchers have come up with the finding that influentials?have far less impact on social epidemics than is generally supposed.In fact,they don′t seem to be?required of all.The researchers′argument stems from a simple observation about social influence:With the?exception of a few celebrities like Oprah Winfrey--whose outsize presence is primarily a function of?media,not interpersonal,influence--even the most influential members of a population simply don′t?interact with that many others.Yet it is precisely these non-celebrity influentials who,according to?the two-step-flow theory,are supposed to drive social epidemics,by influencing their friends and?colleagues directly.For a social epidemic to occur,however,each person so affected must then?influence his or her own acquaintances,who must in turn influence theirs,and so on;and just how?many others pay attention to each of these people has little to do with the initial influential.If people?in the network just two degrees removed from the initial influential prove resistant,for example,the?cascade of change won′t propagate very far or affect many people.Building on the basic truth about interpersonal influence,the researchers studied the dynamics?of social influence by conducting thousands of computer simulations of populations,manipulating a?number of variables relating to people′s ability to influence others and their tendency to be?influenced.They found that the principal requirement for what is called"global cascades"—the?widespread propagation of influence through networks--is the presence not of a few influentials but,rather,of a critical mass of easily influenced people.By citing the book The Tipping Point,the author intends to__________.查看材料A.analyze the consequences of social epidemicsB.discuss influentials'function in spreading ideasC.exemplify people's intuitive response to social epidemicsD.describe the essential characteristics ofinfluentials
选项
A.analyze the consequences of social epidemics
B.discuss influentials'function in spreading ideas
C.exemplify people's intuitive response to social epidemics
D.describe the essential characteristics ofinfluentials
答案
B
解析
推断题。根据题干关键词定位到第一段。The Tipping Point这本书认为社会流行潮是由少数有影响力人士引起的,然而作者认为这种观点并不能令人信服,进而引出下文的讨论:社会流行潮是如何传播的,有影响力人士在其中起了什么作用。因此B项“探讨有影响力人士在传播观点中的作用”为正确答案。A项,原文提到的是起因;C项和D项原文并没有提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/congyezige/1879531.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
请阅读Passage2,完成小题: Passage2Americans
请阅读Passage1,完成小题。 Passage1Ofallthe
Howdoestheauthororganizethepassage
Accordingtothepassage,wecangetthat
Accordingtothepassage,Emersonislike
Passage1 Inatraditionalclassroom,
Passage1 Inatraditionalclassroom,
Passage2 FormostAmericankids,itwo
Passage2 FormostAmericankids,itwo
Passage2 FormostAmericankids,itwo
随机试题
InonespecialprogrammeinNewYorkState,youngandolderpeople______.[br]T
Recently,somelocalgovernmentshaveadvocatedthatuniversityshouldteach
Mediamogul(显要人物)TedTurneryesterdaysoldmorethanhalfofhisAOLTimeWarn
HistoryofPublicTransportationIn1915,theMorrellv
A.血尿 B.蛋白尿 C.血红蛋白尿 D.胆红素尿 E.乳糜尿阻塞性黄疸
法人制度是民法中一项重要的法律制度。下列有关公司法人的说法中,错误的是()。A
M公司用甲材料生产A产品,甲材料标准价格是100元/千克,用量标准为5千克/件,
下列风湿性疾病中抗dsDNA抗体阳性率最高的是 A.类风湿性关节炎
菲利普斯曲线说明()之间存在矛盾。A.经济增长与充分就业 B.经济增长与
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
最新回复
(
0
)