首页
登录
职称英语
To us, it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when
To us, it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when
游客
2025-07-25
24
管理
问题
To us, it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains. But actually the umbrella was not invented as protection against rain. Its first use was as a shade against the sun.
Nobody knows who first invented it, but the umbrella was used in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese, way back in the 1th century B.C.
We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade. And there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honor and authority. In the Far East, in ancient times, the umbrella was allowed to be used only by royalty or by those in high office.
In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. And the umbrella was in common use in ancient Greece. But it is believed that the first persons in Europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient Romans.
During the Middle Ages, the use of the umbrella practically disappeared. Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century. And again it was considered a symbol of power and authority. By 1680, the umbrella appeared in France, and later on in England.
By the eighteenth century, the umbrella was used against rain throughout most of Europe. Umbrellas have not changed much in style during all this time, though they have become much lighter in weight. It was not until the twentieth century that women’ s umbrella began to be made, in a whole variety of colors. [br] This passage talks mainly about ______.
选项
A、when and how the umbrella was invented
B、why the umbrella was so popular in Europe
C、the development of the umbrella
D、the history and use of the umbrella
答案
D
解析
本题考查对文章主旨的把握。本文主要讲述了伞的历史及其用途的演 变。[A]、[B]文中部没提及。而[C]项过于笼统。只有[D]为正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4176491.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B6】A、generallyB、exactlyC、usuallyD、naturallyBgenerally意为“一般地,普通地,通
【B1】[br]【B7】A、importantB、deadC、harmfulD、naturalD由于空格前描述的earthquakes(地震)、fl
【B1】[br]【B6】A、generallyB、exactlyC、usuallyD、naturallyBexactly意为“完全地,正确地,严密地
Thegovernmentwillspendmoneypipingnaturalgastothecity’shomesinorder
Naturalistshavelongknownthattheapes,ournearestrelativeintheanimal
【B1】[br]【B16】A、importantB、necessaryC、impossibleD、naturalB
Tous,itseemssonaturaltoputupanumbrellatokeepthewateroffwhen
Tous,itseemssonaturaltoputupanumbrellatokeepthewateroffwhen
Tous,itseemssonaturaltoputupanumbrellatokeepthewateroffwhen
Itseemstorain.We’dbettertakeumbrellas______.A、onB、withC、alongD、aloneC
随机试题
Everyyearlandslides(滑坡)cause25to50deathsand$1.5billionindamagein
[A]ladder[B]policeman[C]snow[D]summer[E]garden[F]cashier[G]bank[b
IwasintroducedtotheconceptofliteracyanimatorinOladumiArigbede’s(1
InAmerica,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.Butinmany
舞台监督具备的主要素质有哪些()。A.有戏剧舞美,演出管理等多方面知识 B.有
下列哪种维生素可用于慢性铁中毒的治疗()A:维生素B1 B:维生素B2 C
Powerfuladvertisementscanconvincepeo
三国时期为曹操统一北方奠定基础的战役是( )。A.官渡之战 B.赤壁之战
根据拍卖方式不同可将减价拍卖分为( )。A.人工式拍卖 B.电子式拍卖
关于定量研究和定性研究的说法,正确的是()。A:定性研究可以比定量研究获得更广泛
最新回复
(
0
)