首页
登录
职称英语
It’s 7 a.m. in Kyoto (京都), Japan, and the taxi company has just called a seco
It’s 7 a.m. in Kyoto (京都), Japan, and the taxi company has just called a seco
游客
2025-07-25
44
管理
问题
It’s 7 a.m. in Kyoto (京都), Japan, and the taxi company has just called a second time to say they can’t find my house. Once again I gave directions even a blind cabby could follow. I glance impatiently at my watch, and wait. There is only two hours left before my flight leaves — and it’s an hour-and-a-half trip to the airport.
Outside, heavy rains are pouring down. The telephone rings again. "Terribly sorry," begins the speaker. Then I realize what has happened. I’ve heard taxi companies would refuse to take guests to places too far away when the weather gets bad. I shout into the phone that I have a plane to catch and ignore his further explanation. Since I must be in Seoul (首尔) by noon, I walked out in the heavy rain, trying to get a taxi on the way by myself.
I gaze up and down the road. No taxi. Finally, struggling with my umbrella and suitcase, I begin to hitchhike. A car goes by, the driver and passenger staring at the well-dressed foreigner walking backward and holding his thumb(大拇指) out in the downpour.
From the other direction a white Nissan approaches, then stops by me. A young man throws open the door, and climbs outside. In the most humble Japanese, the man identifies himself as the dispatcher (调度员) with whom I have spoken three times this morning. To get me to my plane, he has abandoned (放弃,离开) his post and raced from the company in his personal car. He keeps apologizing, but does not explain why a taxi could not pick me up, except to say they are "very very busy" this morning. Delivering me straight to the airport, he refuses the 4,000 yen I press into his hand.
A few hours later, settling back into my seat as the storm-delayed 727 takes off, I open the newspaper. On the second page my eyes wander to the headline of a short article: "Taxi Strike Begins This Morning in Kyoto." [br] In paragraph two, the writer writes that "Then I realize what has happened". What does it mean?
选项
A、He thinks the speaker has the wrong number.
B、He thinks that he knows the speaker is really sorry for his call.
C、He knows the reason why no taxi comes to pick him up.
D、He realizes it is raining heavily.
答案
C
解析
本题考查上下文意思的衔接。根据文中紧接着的句子“I’ve heard taxi companies would refuse to take guests to places too far away when the weather gets bad”,我们可以猜测他说这句话的意思是他自以为终于知道了恶劣的天气是为什么没有出租车来接他的原因。而且其他的选项与原文不符,所以答案是[C]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4176125.html
相关试题推荐
Seldom______mybossinsuchagoodmoodsinceIcametoworkinthiscompany.A
Whathappenedtotheauthor’scompanyfiveyearsago?[br][originaltext]Fivey
Whenwillthemanmeetthesepeoplewantingtovisitthecompany?[br][origina
Therearethreebranchesofmedicine,Oneiscalled"doctormedicine"or"scient
Therearethreebranchesofmedicine,Oneiscalled"doctormedicine"or"scient
Therearethreebranchesofmedicine,Oneiscalled"doctormedicine"or"scient
Therearethreebranchesofmedicine,Oneiscalled"doctormedicine"or"scient
Wheredoesthemanwork?A、Inarestaurant.B、Foracomputercompany.C、Atascho
It’s7a.m.inKyoto(京都),Japan,andthetaxicompanyhasjustcalledaseco
Whatisthecompanygoingtodo?[br][originaltext]W:Thecompanyisgoingto
随机试题
Globalwarmingisatrendtowardwarmerconditionsaroundtheworld.Partof
TheNewMathonCampusSexualImbalancein
Hollywood"Globalized"WhendirectorAdamMcKaypitc
Totheteacher’ssurprisethestudentsweresoactivethatthey______(争先恐后的回答问题)
我国婚姻法规定禁止近亲结婚的医学依据是()。A.近亲结婚的后代肯定会患有遗传病
幼儿经常违背父母的话,有强烈的对抗情绪,表明幼儿处于________。
亡阳的汗出特点是A.汗多而壮热 B.汗出而肤热 C.汗出而恶风 D.动则汗
新民主主义革命时期,中国共产党领导的统一战线包含两个联盟。其中,主要的起基础作用
(2018年真题)某药品零售连锁企业经批准可以从事第二类精神药品零售活动,关于其
正常情况下,能使肾上腺皮质分泌醛固酮增加的是A.动脉血压升高 B.细胞外液量增
最新回复
(
0
)