首页
登录
职称英语
The BIS is the central bankers’ central bank. It is very discreet, and very
The BIS is the central bankers’ central bank. It is very discreet, and very
游客
2025-06-19
40
管理
问题
The BIS is the central bankers’ central bank. It is very discreet, and very influential. It was founded in 1930 to act as a trustee for the loans associated with the Young Plan for Germany Reparations. The first members of the bank were the central banks of Belgium, France, Germany, Italy, Japan and the United Kingdom, together with three private U. S. banks. The Federal Reserve Bank subsequently became a member alone with all the major European central banks. Current membership consists of 30 central banks, of which 25 are European plus the United States, Canada, Australia , and South Africa.(The BIS was unique in having Albania and South Africa as co-member.)The board of directors is composed of the governors of the central banks of Belgium, France, Germany , Italy, and the United Kingdom, together with co-opted directors from among the governors of those member central banks that do not have a representative on the board.
The BIS has three main functions. It acts as a bank, primarily as a central bankers’ bank; it acts as a gathering place for central bankers, a vehicle for international monetary cooperation; and it acts as trustee for various international loans. The BIS’ s role as an intermediary provides a number of advantages to other central banks. The first is anonymity: sometimes it is not convenient for a central bank to be seen to withdraw its funds from the market. The second is risk spreading; a deposit with the BIS is very safe since the bank is highly liquid. Finally, deposits placed with the BIS can usually be withdrawn at very short notice. [br] As a central bankers’ bank, BIS holds routine meetings to coordinate activities for international Monetary understanding.
选项
A、Right
B、Wrong
C、Doesn’t say
答案
C
解析
文章第二段提及it acts as a gathering place…international monetary cooperation,但没有提及holds routine meetings(召开例行会议)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4125115.html
相关试题推荐
Thevelocityofmoneyisdeterminedbythecentralbank.A、TrueB、FalseB答案为F。资金的
TheEuropeanCentralBankhassettwopillarstoguidetheiraction.Thepillars
Ofthemajorcentralbanksoftheworld,themostindependentis______.A、theBan
TheBISisthecentralbankers’centralbank.Itisverydiscreet,andvery
Thecentralbankusuallyactsasalenderoflastresorttoprotectcommercialb
Bankers’acceptancesoftenariseinforeigntrade.Abusinessbuyinggoodsf
Bankers’acceptancesoftenariseinforeigntrade.Abusinessbuyinggoodsf
Bankers’acceptancesoftenariseinforeigntrade.Abusinessbuyinggoodsf
Thecentralbankusuallyactsasalenderoflastresorttoprotectcommercialb
TheBISisthecentralbankers’centralbank.Itisverydiscreet,andvery
随机试题
Ithasbeensuggestedthateveryoneintheworldwantstoownacar,TVand
[originaltext]WhenIwasinthethirdgrade,Iwaspickedtobetheprince
InJulyof1970,theWhiteHouseandCongressworkedtogethertoestablis
Shortsharptermsmakebigpointsclear.Butpeopleoftenprefertosoftent
Thisnewlaserprinteris______withallleadingsoftware.A、competitiveB、coopera
[originaltext]CannesFilmFestival,themostprestigiousmotion-picturefe
①服饰形式主要采用上衣下裳制,衣用正色,裳用间色 ②这种形式一直延续到春秋战国
已知2011年初~2018年末我国所有开业的海洋主题公园都持续营业,则该
根据《禁止商业贿赂行为的暂行规定》,下列说法中正确的是()。 (A)贿
医疗机构及其工作人员实行某些行为,由县级以上人民政府卫生行政部门责令改正,对直接
最新回复
(
0
)