首页
登录
职称英语
Oakland has long suffered in comparison with its neighbor San Francisco, which l
Oakland has long suffered in comparison with its neighbor San Francisco, which l
游客
2025-06-11
27
管理
问题
Oakland has long suffered in comparison with its neighbor San Francisco, which lies a few miles across San Francisco Bay. It is true that Oakland is not exactly first on most people’s list of places to visit or live. The economy of the city is quite different from San Francisco’s as Oakland relies on industry and shipping as opposed to the white-collar services and tourism that are the mainstays of the San Francisco economy. As such, the port of Oakland is one of the busiest in the country and is second in cargo traffic on the West Coast to the port of Long Beach in Los Angeles. Oakland and neighboring Berkeley also act as the center of the fast-growing East Bay of the San Francisco Bay area.
Oakland has been plagued by high crime and poverty rates for years. Recently, however, the economy has improved, and Oakland is undergoing something of a rebirth. This has been stimulated by a number of young professionals who are unable to afford the rents in San Francisco and have therefore taken up residence in Oakland. While it may never equal its famous neighbor in prestige, the city of Oakland has a growing economy, a diverse population, and a pleasant climate that make it an agreeable place to live. [br] How does the article describe the overall situation in Oakland?
选项
A、Deteriorating
B、Staying about the same
C、Improving
D、Difficult to assess
答案
C
解析
问如何描述Oakland的情况的问题。需要把注意力集中在报道中直接提及Oakland的部分。第一段末尾说,“Oakland and neighboring Berkeley also act as the center of the fast-growing East Bay of the San Francisco Bay area.”Oakland是快速发展的城市,接着第二段的开始部分描述道,“Recently,however,the economy has improved,and Oakland is undergoing something of a rebirth.”随着奥克兰的经济发展,奥克兰蜕变成新的面貌,已经不是以前的样子,因此正确答案是(C)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4114070.html
相关试题推荐
OaklandhaslongsufferedincomparisonwithitsneighborSanFrancisco,whichl
OaklandhaslongsufferedincomparisonwithitsneighborSanFrancisco,whichl
OaklandhaslongsufferedincomparisonwithitsneighborSanFrancisco,whichl
Whomostlikelyisthespeaker?[originaltext]WelcometotheSanFranciscoM
随机试题
[originaltext]W:Goodafternoon!I’manewcomer.IwonderIfyoucouldgiveme
[originaltext]W:[5]AndnowhereisourguestHarrisonBlacktotellusaboutL
Atfirst______itlookedlikeasimpleaccident,butlaterthepolicebecamesu
Whichofthefollowingfunctions/definedforallnumbersxhasthepropertythat
Notethatsmoking(forbid)______duringtheplanetakesoff.isforbidden根据逻辑推断
某项目成本明细如下:设备费1.5万元,差旅费0.5万元,设备租赁费0.8万元
关于久期公式dP/dy=-D×P/(1+y),下列各项理解正确的是( )。A.
著名的罗马圆形大竞技场建于罗马帝国的( )。A.克劳迪王朝 B.安敦尼王朝
2×21年1月1日,甲建筑公司与乙公司签订一份办公楼建造工程合同,该合同约定,该
关于施工现场水污染的防治说法,不正确的是()A.禁止向水体排放油类、酸液、碱液或
最新回复
(
0
)