首页
登录
职称英语
•You will hear a dialogue about gold price. •For each question (23-30), ma
•You will hear a dialogue about gold price. •For each question (23-30), ma
游客
2025-06-03
30
管理
问题
•You will hear a dialogue about gold price.
•For each question (23-30), mark one letter (A, B or C) for the correct answer.
•After you have listened once, replay the recording. [br] What plan will the fifteen European central banks adopt?
Woman: And gold bugs are rejoicing. There was a Gold Rush of a sort this week. Following a four-year slide in prices, the price of one ounce of gold soared to $ 327. That’s up 20% in just two days to a 17-month high. But it still remains far below its historic peak of more than $800 an ounce. Remember that? Reached way back in 1980. Is there any money to be made in gold? Jenny Merton does some digging in this week’s Money Matters.
Man: Investors around the world went mining for gold this week. Three recent events led to the bullion wine binge. First, the Bank of England’s gold auction two weeks ago went better than anticipated. It got much higher prices this month for gold than it had in July. At the same time, the IMF confirmed it cancelled plans to sell 10 million ounces of its gold reserves on the open market. And then last weekend, fifteen European central banks, which hold about half of the world’s gold reserves, pledged to limit sales for the next five years, basically cutting back new gold supplies to the market and boosting its price. Analysts said the trio-fact signals good news for the gold market.
Commodities analyst and author of the new book The New Precious Metals Market, Philip Gotthelf says the continuing catalyst for that momentum is Y2K.
Woman: The interest in gold is directly correlated with fears about what’s going to happen after January 1, and gold traditionally is a hedge against panic.
Man: If you invested in gold just a few months ago, you might have made a glittering 50% return on your money. But Gotthetf said that mediocre rise probably won’t continue, but there are still ways to benefit from this rally. Experts recommend investing in large good quality mining companies like Newmont Corporation and Homestake Mining. They will continue to do well even if gold pulls hack a little.
Woman: We should keep in mind. though, that in the long run gold companies are good business. They manufacture the stuff cheaply, and they sell it more expensively, and that’s just a profitable business. So you should look at these companies as those that are manufacturing apparel, cars, oil Whatever the case might be, gold happens to be a good product.
Man: Another way to profit from gold could be through a gold fund. Most of those which were down more than 50% over the past three years have picked up nicely so far this year. And if you are in market for gold jewelry, perhaps as a Christmas gift, one analyst said: "Don’t worry" The current retail inventory was purchased at cheaper prices, so the actual jewelry price shouldn’t go up along with the rest of the gold market, at least during this holiday gift-giv-ing season.
Woman: Hint, hint. Well, experts said you might also want to take a look at what they called "poor man’s gold", that’s silver. The silver prices have followed gold up recently. Analysts like Idaho-based gold and silver miner Couterd’alene.
Meanwhile Bill Gates, you know him of
Microsoft’s fame. Well, he has already jumped on this silver bandwagon. It was revealed this week that he now owns a 10.3 % stake in mining company Pan American Silver Corp. See how that turns out.
选项
A、Limit sales for the next five years
B、Cancel plans to sell 10 million ounces of its gold reserves
C、Increase new gold supplies to market
答案
A
解析
此题是对文章细节的提问。听力原文提到:fifteen European central banks….pledged to limit sales for the next five years.表示十五个国家的央行表示在未来五年内会限量销售黄金,故答案为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4101841.html
相关试题推荐
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextracts
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextracts
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextracts
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextracts
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextracts
•Youwillhearadialogueaboutgoldprice.•Foreachquestion(23-30),ma
•Youwillhearadialogueaboutgoldprice.•Foreachquestion(23-30),ma
•Youwillhearadialogueaboutgoldprice.•Foreachquestion(23-30),ma
•Youwillhearadialogueaboutgoldprice.•Foreachquestion(23-30),ma
TASKONE—JOB•Forquestions13—17,matchtheextractswiththecorrespondingjob
随机试题
PlanningaWritingLessonI.Whatisagenre—variousinkind—commonfeatures
Itis(embarrass)______tobefoundstealingsomething.embarrassing本题考查词形转换。在本题中
The35-year-oldBeijingwomaniswatchinganadshowingagianttelevisionm
NoteventhecombinedpowersofSpiderman,IronMan,theIncredibleHulk,Ca
建筑工程领域内的合同涉及标的大、(),《合同法》第270条规定该领域所签合同应
依据GB/T5768.3-2009,各等级公路和城市道路应设置反光道路交通标线。
下列各项中属于劳务报酬所得的有( )。A.个人从事安装设备所得 B.个人兼职
引起小儿腹泻的最常见的病原是A.金黄色葡萄球菌 B.白色念珠菌 C.空肠弯曲
根据我国《未成年人保护法》的规定,学校和幼儿园安排未成年学生和儿童参加集会、文化
(2016年真题)王阿姨的女儿小惠10岁,患有白血病,骨髓移植手术失败后病情恶化
最新回复
(
0
)