首页
登录
职称英语
Parkinson’s disease, first described in the early 1800s by British physician
Parkinson’s disease, first described in the early 1800s by British physician
游客
2025-04-26
56
管理
问题
Parkinson’s disease, first described in the early 1800s by British physician James Parkinson as "shaking palsy," is among the most prevalent neurological disorders. According to the United Nations, at least four million people worldwide have it; in North America, estimates run from 500,000 to one million, with about 50,000 diagnosed every year. These figures are expected to double by 2040 as the world’s elderly population grows; indeed, Parkinson’s and other neurodegenerative illnesses common in the elderly (such as Alzheimer’s and amyotrophic lateral sclerosis) are on their way to overtaking cancer as a leading cause of death. But the disease is not entirely one of the aged: 50 percent of patients acquire it after age 60; the other half are affected before then. Furthermore, better diagnosis has made experts increasingly aware that the disorder can attack those younger than 40.
So far researchers and clinicians have found no way to slow, stop or prevent Parkinson’s. Although treatments do exist—including drugs and deep-brain stimulation— these therapies alleviate symptoms, not causes. In recent years, however, several promising developments have occurred. In particular, investigators who study the role, proteins play have linked miscreant proteins to genetic underpinnings of the disease. Such findings are feeding optimism that fresh angles of attack can be identified.
As its 19th-century name suggests—and as many people know from the educational efforts of prominent Parkinson’s sufferers such as Janet Reno, Muhammad Ali and Michael J. Fox—the disease’ is characterized by movement disorders. Tremor in the hands, arms and elsewhere, limb rigidity, slowness of movement, and impaired balance and coordination are among the disease’s hallmarks. In addition, some patients have trouble walking, talking, sleeping, urinating and performing sexually.
These impairments result from neurons dying. Although the victim cells are many and found throughout the brain, those producing the neurotransmitter dopamine in a region called the substantia nigra are particularly hard-hit. These dopaminergic nerve cells are key components of the basal ganglia, a complex circuit deep within the brain that fine-tunes and coordinates movement. Initially the brain can function normally as it loses dopaminergic neurons in the supstantia nigra, even though it cannot replace the dead cells. But when half or more of these specialized cells disappear, the brain can no longer cover for them. The deficit then produces the same effect that losing air traffic control does at a major airport. Delays, false starts, cancellations and, ultimately, chaos pervade as parts of the brain involved in motor control—the thalamus, basal ganglia and cerebral cortex—no longer function as an integrated and orchestrated unit. [br] Which of the following statements about Parkinson’s disease can be best supported by the passage?
选项
A、Parkinson’s disease will become one of the leading causes of death for the old people.
B、Parkinson’s disease is not entirely one of the aged, as half of the patients are young people.
C、Parkinson’s disease first appeared in the 19th century.
D、Parkinson’s disease is a neurological disorder, but not yet a neurodegenerative illness.
答案
C
解析
本题考查事实细节。题目的问题是“以下关于帕金森病的描述哪一项能在文中找到最有力的支持”。文章第一段第一句:Parkinson’s disease,first described in the early 1800s by British physician James Parkinson as“shaking palsy,”is among the most prevalent neurological disorders.根据这句话可以知道首次发现帕金森病是在19世纪,所以C项符合题意。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4054960.html
相关试题推荐
SarahwasbornonApril27,1984,toawomandescribedbythelawyersfamili
SarahwasbornonApril27,1984,toawomandescribedbythelawyersfamili
SarahwasbornonApril27,1984,toawomandescribedbythelawyersfamili
Parkinson’sdisease,firstdescribedintheearly1800sbyBritishphysician
Parkinson’sdisease,firstdescribedintheearly1800sbyBritishphysician
Parkinson’sdisease,firstdescribedintheearly1800sbyBritishphysician
Valvularheartdiseasesarequitecommon,essentiallyresultinginimpaired
Valvularheartdiseasesarequitecommon,essentiallyresultinginimpaired
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcours
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcours
随机试题
MissPetershasplacedanorderwithMr.Frederic.Thisisthefirstorderhisc
OnhisbenchinMadisonSquareSoapymoveduneasily.Whenwildgeesehonkhi
下列智力成果中,能取得专利权的是______。A.计算机程序代码 B.游戏的规
信息系统工程项目变更是指在项目的实施过程中,由于项目环境或者其他原因而对项目的部
按照劣药处理的不包括A.未标明有效期的药品B.更改有效期的药品C.超过有效期的药
雅各布斯认为街道要有生命力应当具备的条件是()。A.街道必须是安全的 B.
(2016年真题)源圣公司有甲、乙、丙三位股东。2015年10月,源圣公司考察发
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
根据企业所得税相关规定,下列属于在资产收购时适用特殊性税务处理条件的有()
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)