首页
登录
职称英语
Yet these global trends hide starkly different national and regional stories
Yet these global trends hide starkly different national and regional stories
游客
2025-04-26
104
管理
问题
Yet these global trends hide starkly different national and regional stories. Vittorio Colao, the boss of Vodafone, which operates or partially owns networks in 31 countries, argues that the farther south you go, the more people use their phones, even past the equator: where life is less organized, people need a tool, for example to rejig appointments. "Culture influences the lifestyle, and the lifestyle influences the way we communicate," he says. "If you don’t leave your phone on in a meeting in Italy, you are likely to miss the next one. "
Other mundane factors also affect how phones are used. For instance, in countries where many people have holiday homes they are more likely to give out a mobile number, which then becomes the default where they can be reached, thus undermining the use of fixed-line phones. Technologies are always "both constructive and constructed by historical, social, and cultural contexts," writes Mizuko Ito, an anthropologist at the University of California in Irvine, who has co-edited a book on Japan’s mobile-phone subculture.
Indeed, Japan is a good example of how such subcultures come about. In the 1990s A-mericans and Scandinavians were early adopters of mobile phones. But in the next decade Japan was widely seen as the model for the mobile future, given its early embrace of the mobile internet. For some time Wired, a magazine for technology lovers, ran a column called "Japanese schoolgirl watch", serving readers with a stream of mobile oddities. The implication was that what Japanese schoolgirls did one day, everyone else would do the next.
The country’s mobile boom was arguably encouraged by underlying social conditions. Most teenagers had long used pagers to keep in touch. In 1999 NTT, Japan’s dominant operator, launched i-mode, a platform for mobile-internet services. It allowed cheap e-mails between networks and the Japanese promptly signed up in droves for mobile internet. Ms Ito also points out that Japan is a crowded place with lots of rules. Harried teenagers, in particular, have few chances for private conversations and talking on the phone in public is frowned upon, if not outlawed. Hence the appeal of mobile data services.
The best way to grasp Japan’s mobile culture is to take a crowded commuter train. There are plenty of signs advising you not to use your phone. Every few minutes announcements are made to the same effect. If you do take a call, you risk more than disapproving gazes. Passengers may appeal to a guard who will quietly but firmly explain; "dame desu" —it’s not allowed. Some studies suggest that talking on a mobile phone on a train is seen as worse than in a theatre. Instead, hushed passengers type away on their handsets or read mobile-phone novels (written Japanese allows more information to be displayed on a small screen than languages that use the Roman alphabet). [br] It can be inferred from the passage that the Japanese teenagers are fond of the mobile data services because______.
选项
A、they like to play electronic games
B、they like to talk to their friends on the phone
C、they can read novels on the phone
D、they can communicate with their friends more conveniently
答案
D
解析
本题考查事实细节。题目的问题是“日本青少年热衷于移动数据服务的原因是什么”。文章第四段最后一句:Harried teenagers,in particular,have few chances for private conversations and talking on the phone in public is frowned upon,if not outlawed.Hence the appeal of mobile data services。据此可以知道数据服务让他们和朋友联系起来更方便,所以D项符合题意。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4054477.html
相关试题推荐
Usingextremelydifferentdecoratingschemesinadjoiningroomsmayresultin___
Theconceptofbiodiversityencompassesseveraldifferentlevelsofbiologic
Theconceptofbiodiversityencompassesseveraldifferentlevelsofbiologic
Yettheseglobaltrendshidestarklydifferentnationalandregionalstories
Yettheseglobaltrendshidestarklydifferentnationalandregionalstories
Yettheseglobaltrendshidestarklydifferentnationalandregionalstories
Theconceptofbiodiversityencompassesseveraldifferentlevelsofbiologic
Theconceptofbiodiversityencompassesseveraldifferentlevelsofbiologic
InJuly,almostunnoticedbythenationalpress,adeadlybirdvirusarrived
InJuly,almostunnoticedbythenationalpress,adeadlybirdvirusarrived
随机试题
Accordingtoasurvey,whichwasbasedontheresponsesofover188,000stu
Oneofthemostcriticalproblems【C1】_____blackandotherminorityAmerican
I’vegotabottleofbeer,butIhaven’tgotanything________Icanopenitwith.
Completethesummarybelow.ChooseONEWORDONLYfromthepassageforeachanswe
以下各项中,2013年第一季度平均每名从业人员创造的收入均高于上年水准的是:
营业收入审计目标是()。A.收入真实性 B.收入入账完整性 C.收入分类正确
下列可用于成酯和成酰胺修饰的药物有A.具有氨基的药物和具有卤素的药物B.具有氨基
引起新月体性肾小球肾炎发生的主要基础病变是A.基底膜缺损、断裂 B.嗜中性粒细
A. B. C. D. E.炔雌醇的化学结构是
高血压患者,突然胸闷,气短,咳嗽,不能平卧。查体:血压180/100mmHg,心
最新回复
(
0
)