首页
登录
职称英语
Every culture attempts to create a "universe of discourse" for its members,
Every culture attempts to create a "universe of discourse" for its members,
游客
2025-04-22
45
管理
问题
Every culture attempts to create a "universe of discourse" for its members, a way in which people can interpret their experience and convey it to one another. Without a common system of codifying sensations, life would be absurd and all efforts to share meanings doomed to failure. This universe of discourse—one of the most precious of all cultural legacies—is transmitted to each generation in part consciously and in part unconsciously. Parents and teachers give explicit instruction in it by praising or criticizing certain ways of dressing, of thinking, of gesturing, of responding to the acts of others. But the most significant aspects of any cultural code may be conveyed implicitly, not by rule or lesson but through modeling behavior. A child is surrounded by others who, through the mere consistency of their actions as males and females, mothers and fathers, salesclerks and policemen, display what is appropriate behavior. Thus the grammar of any culture is sent and received largely unconsciously, making one’s own cultural assumptions and biases difficult to recognize. They seem so obviously right that they require no explanation.
In The Open and Closed Mind, Milton Rokeach poses the problem of cultural understanding in its simplest form, but one that can readily demonstrate the complication of communication between cultures. It is called the "Denny Doodlebug Problem. "Readers are given all the rules that govern this culture: Denny is an animal that always faces North, and can move only by jumping; he can jump large distances or small distances, but can change direction only after jumping four times in any direction; he can jump North, South, East or West, but not diagonally. Upon concluding a jump his master places some food three feet directly West of him. Surveying the situation, Denny concludes he must jump four times to reach the food. No more or less. And he is right. All the reader has to do is to explain the circumstances that make his conclusion correct.
The large majority of people who attempt this problem fail to solve it, despite the fact that they are given all the rules that control behavior in this culture. If there is difficulty in getting inside the simplistic world of Denny Doodlebug—where the cultural code has already been broken and handed to us—imagine the complexity of comprehending behavior in societies whose codes have not yet been deciphered, and where even those who obey these codes are only vaguely aware and can rarely describe the underlying sources of their own actions. [br] By reading The Open and Closed Mind, we may ______.
选项
A、find a way of solving the Denny Doodlebug problem
B、realize how little we know about the complexity of human behavior
C、bring m light codes of some societies which we didn’t know before
D、be aware of the difficulties of communications between different cultures
答案
D
解析
细节题。在提及The Open and Closed Mind一书时,作者说“... but one can readily demonstrate the complications of communication between cultures”,因此答案是D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4049287.html
相关试题推荐
Everycultureattemptstocreatea"universeofdiscourse"foritsmembers,
Everycultureattemptstocreatea"universeofdiscourse"foritsmembers,
Everycultureattemptstocreatea"universeofdiscourse"foritsmembers,
Thereceptionwasattendedbyvarious______membersofthelocalcommunityand
(81)TheagreementisoverseenbytheCommitteeonAgriculturewhichreviews
ByaboutA.D.500theMoundBuilderculturewasdeclining,perhapsbecause
ByaboutA.D.500theMoundBuilderculturewasdeclining,perhapsbecause
TheculturesofChinaandJapanhavesharedmanyfeatures,buteachhasusedthe
Scienceisadominantthemeinourculture.Sinceittouchesalmosteveryfac
Scienceisadominantthemeinourculture.Sinceittouchesalmosteveryfac
随机试题
Whichofthefollowingisgenerallytrueofallbonds?______.A、Thelongerabond
HehadlivedillegallyintheUnitedStatesforfiveyearsafterhisvisitor’sv
HowtoBeaGoodConversationalistAgoodconversationalist
在木材基层上涂刷涂料时,木材基层含水率的最大值为:()A.8% B.9%
男性,35岁,不规则发热伴颈部和腹股沟淋巴结肿大1月余,经右颈部淋巴结活检确诊为
女性,24岁。因咽痛2周,肉眼血尿一天来诊。查体:BP150/100mmHg,
华罗庚生前曾说:“我们最好把自己的生命看作是前人生命的延续,是现在人类共同的生命
患者,男,45岁,患有支气管哮喘史20余年,每年急性发作次数,经用药治疗后可以缓
公司员工绩效评审系统的功能有()。A、约束考评者 B、解决绩效考评中存在的问题
(2018年真题)下列关于银行机构信息披露的说法中,错误的是()。A.银行机构
最新回复
(
0
)