首页
登录
职称英语
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the rea
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the rea
游客
2025-04-21
46
管理
问题
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the realm of health care. Technology allows doctors to test their patients for genetic defects--and then to turn around and spread the results throughout the world via the Internet. For someone in need of treatment, that’s good news. But for someone in search of a job or an insurance policy ,it can be all bad.
Last week a corollary (推论) was proposed to the patients’ bill of rights now before Congress: a right to medical privacy. Beginning in 2002 ,under rules set to become law in February ,patients would be able to decide the conditions under which their personal medical data could leak. They would be able to examine their records and make corrections. They could learn who else had seen the information. Improper use of records by a caregiver or insurer could result in both civil and criminal penalties. The plan was said to be an unprecedented step toward putting Americans back in control of their own medical records.
While the administration declared that the rules as an attempt to strike a balance between the needs of consumers and those of the health-care industry, neither doctors nor insurance companies were happy. The doctors said the rules could actually destroy privacy, pointing to a stipulation allowing managed-care plans to use personal information without consent if the purpose was "health-care operations". That, physicians said, was a loophole (漏洞) through which Health Maintenance organizations and other insurers could pry(窥探)into the doctor-patient relationship, in the name of assessing the quality of care. Meanwhile, the insurers protested that the roles would make them vulnerable to lawsuits. They were especially disturbed by a stipulation holding them liable for privacy breaches (违背)by "business partners" such as lawyers and accountants. Both groups agreed that privacy protections would drive up the cost of health care by at least an additional $ 3.8 billion, and maybe much more, over the next five years. They also complained about the increased level of federal scrutiny required by the new rules’ enforcement rules.
one aim of the rules is to reassure patients about confidentiality, thereby encouraging them to be open with their doctors. Today various cancers and other embarrassing diseases can go untreated because patients are afraid of embarrassment or of losing insurance coverage. The fear is real: an official noted that a January poll by Princeton Survey Research Associates found that one in six U. S. adults had at some time done something unusual to conceal medical information, such as paying cash for services. [br] What does the passage mainly discuss?
选项
A、The feasibility and irrationality of protecting medical privacy.
B、The government’s appeal to protection of medical information.
C、Patients should enjoy more rights to their medical records.
D、Doctors and insurers’ complaint about the proposal.
答案
A
解析
本题问“短文主旨”。短文的第二段开头给出了这项法规的内容“…,a right to medical privacy.”是关于医疗隐私的权利问题,接下来阐述了法规的细则。在第三段作者指出这项法规的合理性受到了医生和保险公司的质疑“…,neither doctors nor insurance companies were happy.”在短文的第四段作者提到了法规出台的目的和合理性,“one aim of the rules is to reassure patients about confidentiality,thereby encouraging them to be open with their doctors.”因此,应选A“保护医疗隐私的可行性及其不合理性”。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4047546.html
相关试题推荐
Nanotechnology,accordingtoitsfans,willjump-startanewindustrialrevo
Surprisinglyenough,modernhistorianshaverarelyinterestedthemselvesin
Surprisinglyenough,modernhistorianshaverarelyinterestedthemselvesin
Theconceptofaloyalopposition——the______ofmodemdemocracy——rarelyprevail
Thefull______ofchangesincomputertechnologywillbefeltwithinthenextf
Thosewholetuncertainty______rarelyachievemuch.A、turnthemdownB、sendthe
Surprisinglyenough,modernhistorianshaverarelyinterestedthemselvesin
Surprisinglyenough,modernhistorianshaverarelyinterestedthemselvesin
Modemtechnologyandsciencehaveproducedawealthofnewmaterialsandnew
Modemtechnologyandsciencehaveproducedawealthofnewmaterialsandnew
随机试题
Theemployer’sfailuretoprotectitsemployeesagainstsmokingcausesanemploy
京广高速铁路客运专线(简称“京广高铁”)是以客运为主的高速铁路。这条铁路线途经大半个中国,全长2298千米,是世界上最长的高速铁路线路。过去,从北京到
Thousandsofyearsago,inthemiddleofanocean,milesfromthenearestis
为了保证内部审计师的专业能力适合从事即将开展的审计业务,首席审计官应该:()
关于心源性水肿发生的最主要机制,正确的是A.毛细血管滤过压减低 B.毛细血管通
某男,31岁。右上腹部起两簇密集的丘疹。如小米大小,沿神经排列成带状,有灼热刺痛
按照企业所得税口径应该确认为收入的包括下面那些( )。 Ⅰ.以产品发放股利
2011年我国全年货物进出口总额36421亿美元,比上年增长22.5%。其中,
市价指令的特点是()。A.成交速度慢 B.适合稳健性投资者 C.一旦指令下
通信业的产品服务性体现在其向社会提供的主要是服务产品而非实物产品,其具体内容主要
最新回复
(
0
)