首页
登录
职称英语
Ever since the 1750s, when the writer, satirist, statesman and inventor Benj
Ever since the 1750s, when the writer, satirist, statesman and inventor Benj
游客
2025-04-16
56
管理
问题
Ever since the 1750s, when the writer, satirist, statesman and inventor Benjamin Franklin put political cartooning on the map by publishing the first cartoon of the genre in America, artists have combined their talent, wit and political beliefs to create cartoons that enrage, enlighten or simply engage the viewer.
A picture may paint a thousand words, but a cartoon provokes, protests and entertains all at once. It is this that makes cartoonists so valuable and influential in times of crisis. Today, that crisis is climate change, and clever imagery can give new impetus to our struggle to combat global warming. The organizers of Earthworks 2008, a global cartoon competition, believe that art and humor are simple ways to get the environmental message across.
"We set up the competition to give cartoonists around the world a platform on which to express themselves," says John Renard, one of the Earthworks organizers. "We hoped the competition would stimulate cartoonists to use their pens and wit to help combat environmental devastation and give new impetus to our desperate fight to stop global warming," he says. "After all, humor is often a valuable key in the struggle to win hearts and minds. "
But despite the sharp wit that pervades the cartoons, climate change is no laughing matter for their creators. The 50 or so countries from which the 600 competition entries were sent are all suffering the effects of global warming, some more dramatically than others. Two cartoons were sent from Burma, where in May this year a tropical storm tore through five regions along the western coast, killing at least 100,000 people, and leaving millions more without shelter, food, or clean water.
Although governments around the world are reluctant to suggest, officially, that the disaster in Burma is a direct result of global warming, there’s little doubt that it will have added to the tropical storm’s destructive power.
Studies published in the journals Nature and Science have demonstrated a link between rising sea temperatures and increased wind-speed of tropical storms and hurricanes, and even US-government-funded organizations such as the National Oceanic and Atmospheric Administration admit that a warming of the global climate will affect the severity of storms. "Experiencing first-hand the catastrophic effects of climate change allowed these artists to give their cartoons a special sharpness," says Rrevent, "such devastation is becoming more common. " [br] What does the passage say about the Burma disaster?
选项
A、Many governments denied its relevance to global warming.
B、Two Burmese cartoonists portrayed its devastating damage.
C、It was a political hot potato for many government officials.
D、The Burmese government was to blame for failing to predict it.
答案
B
解析
本题考查细节辨认。文中第四段最后一句:Two cartoons were sent from Burma,where in May this year a tropical storm tore through five regions along the western coast,killing at least 100,000 people,and leaving millions more without shelter,food,or clean water.句意如下:其中两幅是来自缅甸的作品。今年5月份,一场热带风暴席卷了缅甸西海岸的5个地区,至少10万人死亡,导致数百万的人无家可归,没有食物和干净的饮用水。据此可知,是两位漫画家以漫画的形式再现这场毁灭性的灾难。所以B项符合题意。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4039827.html
相关试题推荐
Eversincethe1750s,whenthewriter,satirist,statesmanandinventorBenj
Eversincethe1750s,whenthewriter,satirist,statesmanandinventorBenj
Eversincethe1750s,whenthewriter,satirist,statesmanandinventorBenj
Eversincethe1750s,whenthewriter,satirist,statesmanandinventorBenj
(北京航空航天大学2010年试题)Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible
(北京航空航天大学2010年试题)Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible
(北京航空航天大学2010年试题)Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible
(北京航空航天大学2010年试题)Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible
(北京航空航天大学2010年试题)Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible
(北京航空航天大学2010年试题)Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible
随机试题
[img]2015m2s/ct_etoeiclm_etoeiclzp_0801_201516[/img][br][originaltext](A)The
Manyarticlesandbookshavebeenwritteninrecentyearsaboutcultureinor
AttendParents’MeetingwithaGoodImageForthispart,youareallowed30
某工程,实施过程中发生如下事件:[事件1]:总监理工程师组建的项目监理机构组织形
溴隐亭的特点是A.较强的L-芳香酸脱羧酶抑制剂B.不易通过血-脑脊液屏障C.有抗
下列关于监理大纲的表述正确的是()A.监理大纲是招标人对投标人提出的监理服务的
与窦房结细胞4期自动去极化有关的离子基础是 A.K+外流、Na+内流、Cl—
关于财政投资的说法,正确的是()。A.财政投资中包括生产性投资 B.财政
关于矿业工程施工准备阶段的设计图纸会审工作,做法正确的是( )。A.会审施工图
只受对侧大脑运动皮层支配的脑神经运动核为A:三叉神经运动核 B:迷走神经背运动
最新回复
(
0
)