首页
登录
职称英语
Imagine a world in which there was suddenly no emotion — a world in which hu
Imagine a world in which there was suddenly no emotion — a world in which hu
游客
2025-04-15
44
管理
问题
Imagine a world in which there was suddenly no emotion — a world in which human beings could feel no love happiness, no terror or hate. Try to imagine the consequences of such a transformation. People might not be able to stay alive: knowing neither joy nor pleasure, neither anxiety nor fear, they would be as likely to repeat acts that hurt them as acts that were beneficial. They could not learn. They could not benefit from experience because this emotionless world would lack rewards and punishments. Society would soon disappear: People would be as likely to harm one another as to provide help and support. Human relationships would not exist: In a world without friends or enemies, there could be no marriage, affection among companions, or bonds among members or groups. Society’s economic underpinnings would be destroyed: since there would be no incentives of any kind. For as we will see, incentives imply a capacity to enjoy them.
In such a world, the chances that the human species would survive are next to zero, because emotions are the basic instrument of our survival and adaptation. Emotions structure the world for us in important ways. As individuals, we categorize objects on the basis of our emotions. True, we consider the length, shape, size, or texture, but an object’s physical aspects are less important than what it has done or can do to us — hurt us, surprise us, anger us or make us joyful. We also use categorizations colored by emotions in our families, communities, and overall society. Out of our emotional experiences with objects and events comes a social feeling of agreement that certain things and actions are "good" and others are "bad" , and we apply these categories to every aspect of our social life — from what foods we eat and what clothes we wear to how we keep promises and which people our group will accept. In fact, society explains our emotional reactions and altitudes, such as loyalty, morality, pride, shame, guilt, fear and greed, in order to maintain itself. It gives high rewards to individuals who perform important tasks such as surgery, makes heroes out of individuals for unusual or dangerous achievements such as flying fighter planes in a war, and uses the legal and penal system to make people afraid to engage in antisocial acts. [br] It can be inferred from the passage that the economic foundation of society is dependent on
选项
A、the ability to make money
B、the will to work for pleasure
C、the capacity to enjoy incentives
D、the categorizations of our emotional experiences
答案
C
解析
细节推理题。原文首段最后两句提到,社会的经济支柱将遭受破坏,人们将没有工作动力,而动力暗示着人们愉快生活的可能性。据此我们推出:社会的经济基础依赖于人们的动力,其中尾句中的incentives…a capacity to enjoy them与选项C重现。故答案为C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4038814.html
相关试题推荐
YoucannotimaginehowIfeel______withmydutiessometimes.(中国矿业大学2008年试题)A、ove
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
(浙江大学2009年试题)Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,and
随机试题
To:SecurityguardsFrom:MichaelReni,BuildingSecurityHeadSubject:Security
[originaltext]W:Lookatthatbigfieldofcorn.Andthere’safarmwithsomeb
Inadditiontoexercisingregularly,eatingagoodbreakfastisconsidered
通常转录过程中遗传信息的流向是从( )到( ),以( )为模板。但艾滋病病
A.自身免疫性溶血性贫血 B.红细胞G6PD缺乏症 C.遗传性球形红细胞增多
下列关于心脏听诊顺序,正确的是:A.二尖瓣区、主动脉瓣区、肺动脉瓣区、主动脉瓣第
下列关于约定回购式证券交易的说法中有误的()A.证券公司应当对约定回购式
以下各药属于较易泛油的中药是A.当归 B.使君子仁 C.枸杞子 D.防风
正常人腹部常可触及的脏器是A.脾脏 B.胰脏 C.肝脏 D.胆囊 E.肾
某心脏病患者突发剧烈全腹痛,3小时不缓解,下列哪项检查应为首选A.钡剂肠系造影
最新回复
(
0
)