首页
登录
职称英语
Printmaking is the generic term for a number of processes, of which woodcut
Printmaking is the generic term for a number of processes, of which woodcut
游客
2025-04-14
52
管理
问题
Printmaking is the generic term for a number of processes, of which woodcut and engraving are two prime examples. Prints are made by pressing a sheet of paper(or other material)against an image-bearing surface to which ink has been applied. When the paper is removed, the image adheres to it, but in reverse.
The woodcut had been used in China from the fifth century A. D. for applying patterns to textiles. The process was not introduced into Europe until the fourteenth century, first for textile decoration and then for printing on paper. Woodcuts are created by a relief process; first the artist take a block of wood, which has been sawed parallel to the grain, covers it with a white ground, and then draws the image in ink. The background is carved away, leaving the design area slightly raised. The woodblock is inked, and the ink adheres to the raised image. It is then transferred to damp paper either by hand or with a printing press.
Engraving, which grew out of the goldsmith’s art, originated in Germany and northern Italy in the middle of the fifteenth century. It is an intaglio process(from Italian intagliare, "to carve"). The image is incised into a highly polished metal plate, usually copper, with a cutting instrument, or burin. The artist inks the plate and wiped it clean so that some ink remains in the incised grooves. An impression is made on damp paper in a printing press, with sufficient pressure being applied so that the paper picks up the ink.
Both woodcut and engraving have distinctive characteristics. Engraving lends itself to subtle modeling and shading through the use of fine lines. Hatching and cross-hatching determine the degree of light and shade in a print. Woodcuts tend to be more linear, with sharper contrasts between light and dark. Printmaking is well suited to the production of multiple images. A set of multiples is called an edition. Both methods can yield several hundred good-quality prints before the original block or plate begins to show signs of wear. Mass production of prints in the sixteenth century made images available, at a lower cost, to a much broader public than before. [br] The author’s purposes in paragraph 2 is to describe______.
选项
A、the woodcuts found in China in the fifth century
B、the use of woodcuts in the textile industry
C、the process involved in creating a woodcut
D、the introduction of woodcuts to Europe
答案
C
解析
根据文章第二段“The woodcut had been used in China from the fifth century A.D.for applying patterns to textiles.The process was not introduced into Europe until the fourteenth century,first for textile decoration and then for printing on paper.Woodcuts are created by a relief process;first the artist take a block of wood,which has been sawed parallel to the grain,covers it with a white ground,and then draws the image in ink.The background is carved away,leaving the design area slightly raised.The woodblock is inked,and the ink adheres to the raised image.It is then transferred to damp paper either by hand or with a printing press.”可知,公元5世纪,中国就把木刻图案应用到纺织品上。这种工艺流程直到14世纪才传入欧洲,先是用于纺织品装饰,然后用于纸上印刷,紧接着文章介绍了木刻的制作程序。作者的目的显然是介绍木刻的制作过程。据此判断,答案是C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4037791.html
相关试题推荐
Anumberofresearchershavewrittenabouta"hiddencurriculum"inschools,def
Itisno______thatalargenumberofviolentcrimesarecommittedundertheinfl
Scientistshaveacknowledgedthattointerpretananimal’sthoughtprocessesin
Printmakingisthegenerictermforanumberofprocesses,ofwhichwoodcut
Printmakingisthegenerictermforanumberofprocesses,ofwhichwoodcut
Printmakingisthegenerictermforanumberofprocesses,ofwhichwoodcut
Recentlyanumberofcaseshavebeenreportedofyoungchildren______aviolenta
Printmakingisthegenerictermforanumberofprocesses,ofwhichwoodcut
Printmakingisthegenerictermforanumberofprocesses,ofwhichwoodcut
Printmakingisthegenerictermforanumberofprocesses,ofwhichwoodcut
随机试题
Tous,itseemssonaturaltoputupanumbrellatokeepthewateroffwhen
Theflowers(wash)______bymygrandmathismorning.werewashed今早我奶奶给花浇了水。本题考查
Completethesentencesbelow.ChooseNOMORETHANTHREEWORDSfromthepassagef
B
建筑电气工程中,室内配电线路的导线敷设时,零线绝缘层的颜色为()。A.黄色
()的局限性在于没有明确地说明早期的测试,不能体现“尽早地和不断地进行软件测试
影响心脏形成的关键时期是胚胎的A.前2周 B.前4周 C.前6周 D.前4
A. B. C. D.
室外装饰较少使用大理石板材的主要原因在于大理石( )。A、吸水率大 B、耐磨
关于施工项目安全技术交底的说法,正确的有( )。A.施工项目必须实行逐级安全技
最新回复
(
0
)