首页
登录
职称英语
The concept of obtaining fresh water from icebergs that are towed to populat
The concept of obtaining fresh water from icebergs that are towed to populat
游客
2025-04-14
22
管理
问题
The concept of obtaining fresh water from icebergs that are towed to populated areas and arid regions of the world was once treated as a joke more appropriate to cartoons than real life. But now it is being considered quite seriously by many nations, especially since scientists have warned that the human race will outgrow its fresh water supply faster than it runs out of food.
Glaciers are a possible source of fresh water that has been overlooked until recently. Three-quarters of the Earth’s fresh water supply is still tied up in glacial ice, a reservoir of untapped fresh water so immense that it could sustain all the rivers of the world for 1, 000 years. Floating on the oceans every year are 7, 659 trillion metric tons of ice encased in 10, 000 icebergs that break away from the polar ice caps, more than ninety percent of them from Antarctica.
Huge glaciers that stretch over the shallow continental shelf give birth to icebergs throughout the year. Icebergs are not like sea ice, which is formed when the sea itself freezes, rather, they are formed entirely on land, breaking off when glaciers spread over the sea. As they drift away from the polar region, icebergs sometimes move mysteriously in a direction opposite to the wind, pulled by subsurface currents. Because they melt more slowly than smaller pieces of ice, icebergs have been known to drift as far north as 35 degrees south of the equator in the Atlantic Ocean. To corral them and steer them to parts of the world where they are needed would not be too difficult.
The difficulty arises in other technical matters, such as the prevention of rapid melting in warmer climates and the funneling of fresh water to shore in great volume. But even if the icebergs lost half of their volume in towing, the water they could provide would be far cheaper than that produced by desalinization, or removing salt from water. [br] With which of the following would the author be likely to agree?
选项
A、Towing icebergs to dry areas is economically possible.
B、Desalination of sea water is a promising way to obtain drinking water.
C、Using water from icebergs is only a short-term solution to water shortage.
D、Icebergs could not be towed very far before they would melt.
答案
A
解析
细节判断题。原文首段首句提到了obtaining fresh water from icebergs…towed to…arid regions ofthe world信息,接着在原文首段尾句的表达是对此给予了肯定,选项A正确;由文章尾句icebergs…would be far cheaper than that produced by desalinization,or removing salt from water的信息可知,即使有损失,但从冰山获取淡水,远比从海水中脱盐取得淡水便宜,选项B不正确;选项C的内容,原文没有提及;由原文第三段倒数第二句可知,由于冰山比小块的冰融化要慢,因此有的冰山在大西洋中向北飘到了赤道以南35°的地方,选项D中的could not be towed very far与此矛盾。故答案为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4036537.html
相关试题推荐
HopingtoextendInternetconnectivitytounderservedpopulationsaroundthe
Themountainousareasofthecountryare______populated.A、infrequentlyB、spars
WallStreetinaconceptualsenserepresentsfinancialandeconomicpower.T
WallStreetinaconceptualsenserepresentsfinancialandeconomicpower.T
Inthedecadesbetween1910and1930,overtenpercentoftheBlackpopulati
Jackneedsstraighteningout;hehasbeen______thewholefemalepopulationofh
TheUnitedNationsPopulationFundhaspickedOctober31asthedaytheworl
TheUnitedNationsPopulationFundhaspickedOctober31asthedaytheworl
TheUnitedNationsPopulationFundhaspickedOctober31asthedaytheworl
TheUnitedNationsPopulationFundhaspickedOctober31asthedaytheworl
随机试题
PassageThree[br]Whatisthepassagemainlyabout?Destinyofthestateparksi
Commonindoorplantsmayprovetobeavaluableweaponinthefightagainst
Withaneighty-hourweekandlittleenjoyment,lifemusthavebeenvery______f
Despitethescandalsoverleakede-mails,thescientificevidenceforglobal
平均发送光功率是指在正常工作条件下,光端机光源尾纤输出的平均光功率,也称入纤平均
省会济南素有()之称,“家家泉水,户户垂杨”“四面荷花三面柳,一城山色半城湖”
某建筑高度25m的综合楼,地上5层,每层建筑面积为1100㎡,设置了室内外消火栓
机关党组织要发挥( )作用,使机关党建工作始终走在党的基层组织建设的前列。A.
再分别对X和Y序列作1阶差分得△x和△y序列,对其进行平稳性检验,检验结果如表3
单机容量为()的发电厂,宜采用主控制室的控制方式。 A.10OMW及以下;B
最新回复
(
0
)