首页
登录
职称英语
Since 1000 A.D., around 30 billion people have been brn on our planet. The v
Since 1000 A.D., around 30 billion people have been brn on our planet. The v
游客
2025-04-09
32
管理
问题
Since 1000 A.D., around 30 billion people have been brn on our planet. The vast majority have come and gone unknown to all but their friends and family. A few have left some trace on history: a discovery made, perhaps, or a record broken. Of those, fewer still are remembered long after their death. Yet of ali the people who have lived their lives during the last 1,000 years, just 38 have achieved the status of "Millennial Minds" - that’s barely one in a billion. Those whose lives Focus has chronicled have thus become members of possibly the most exclusive list of all time. And choosing who should be included was not easy.
From the beginning, the single most important criterion was that the "Millennial Minds" are those who did more than merely achieve greatness in their own time, or in one field. Thus mere winners of Nobel Prizes had no automatic right to inclusion, nor artists who gained fame in their own era, but whose reputation has faded with changing fashion. The achievements of the genuine "Millennial Mind" affect our lives even now, often in ways so fundamental that it is hard to imagine what the world was like before.
Not even transcendent genius was enough to guarantee a place in the Focus list. To rate as a "Millennial Mind", the life and achievements also had to cast light on the complex nature of creativity: its origins, nature, and its personal cost. [br] The first paragraph tells us that____.
选项
A、Focus had a list of "Millennial Minds" worked out in secret
B、Focus had compiled a biographical book of the lives of "Millennial Minds"
C、Focus’ s list of the "Millennial Minds" consists of a strictly selected few
D、Focus tried hard to exclude most of the famous lives from the list of the "Millennial Minds"
答案
C
解析
本题应选C。在第一段中已提到,能被列入Focus编年史的人都是著名的人物;但如何判断到底谁有资格被列入Focus编年史却不是一件容易的事情。所以,答案是C。选项A、B、D都是很明显不正确的。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4033091.html
相关试题推荐
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Peopleappeartobeborntocompute.Thenumericalskillsofchildrendevelop
Peopleappeartobeborntocompute.Thenumericalskillsofchildrendevelop
(北京大学2006年试题)LastyearFrenchdriverskilled【1】than5,000peopleontheroa
(北京大学2006年试题)LastyearFrenchdriverskilled【1】than5,000peopleontheroa
(北京大学2006年试题)LastyearFrenchdriverskilled【1】than5,000peopleontheroa
(北京大学2006年试题)LastyearFrenchdriverskilled【1】than5,000peopleontheroa
随机试题
[originaltext]W:Excuseme,canyoutellmehowtogettothebank,please?M:
PASSAGETHREE[br]Whatdoes"cleverlady"inParagraphThreereferto?Acharact
TheUnitedStatesisademocracy,whichmeansthatthecitizensrunthegove
我国著名地质家李四光在东北考察发现松辽平原地质结构与中亚西亚十分相似,他判断,既
2013年9月9日上午8时35分,某新材料科技股份有限公司矿冶分公司铅冶炼厂在粗
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
处于企业生命周期中()的企业可能不再适应环境,或者变得行动迟缓,过于行政化,因
在中国证监会指定的信息披露报刊刊登的招股说明书摘要最小字号为()。 A.标准
根据《商业银行个人理财业务风险管理指引》,下列表述错误的是()。A.商业银行接受
矫治儿童强迫症常用的方法有( )A、系统脱敏法 B、橡皮圈疗法 C
最新回复
(
0
)