首页
登录
职称英语
There is widespread belief that the emergence of giant industries has been a
There is widespread belief that the emergence of giant industries has been a
游客
2025-04-08
30
管理
问题
There is widespread belief that the emergence of giant industries has been accompanied by an equivalent surge in industrial research. A recent study of important inventions made since the turn of the century reveals that more than half were the product of individual inventors working alone, independent of organized industrial research. While industrial laboratories contributed such important products as nylon and transistors, independent inventors developed air conditioning, the automatic transmission, the jet engine, the helicopter, insulin, and streptomycin. Still other inventions, such as stainless steel, television, silicones, and Plexiglas were developed through the combined efforts of individuals and laboratory teams.
Despite these finding, we are urged to support monopolistic power on the grounds that such power creates an environment supportive of innovation. We are told that the independent inventor, along with the small firm, cannot afford to undertake the important research needed to improve our standard of living while protecting our diminishing resources; that only the giant corporation or conglomerate, with its prodigious assets, can afford the kind of expenditures that produce the technological advances vital to economic progress. But when we examine expenditures for research, we find that of the more than $ 35 billion spent each year in this country, almost two-thirds is spent by the federal government. More man half of this government expenditure is funneled into military research and product development, accounting for the enormous increase in spending in such industries as nuclear energy, aircraft, missiles, and electronics. There are those who consider it questionable that these defense-linked research projects will either improve our standard of living or do much to protect our diminishing resources.
Recent history has demonstrated that we may have to alter our longstanding conception of the process actuated by competition. The price variable, once perceived as the dominant aspect of the process, is now subordinate to the competition of the new product, the new business structure, and the new technology. While it can be assumed that in a highly competitive industry not dominated by single corporation, investment in innovation — a risky and expensive budget item — might meet resistance from management and stockholders concerned about cost-cutting, efficient organization, and large advertising budgets, it would be an egregious error to equate the monopolistic producer with bountiful expenditures on research. Large-scale enterprises tend to operate more comfortably in stable and secure circumstances, and their managerial bureaucracies tend to promote the status quo and resist the threat implicit in change. Moreover, in some cases, industrial giants faced with little or no competition seek to avoid the capital loss resulting from obsolescence by deliberately obstructing technological progress. By contrast, small firms undeterred by large investments in plant and capital equipment often aggressively pursue new techniques and new products, investing in innovation in order to expand their market shares.
The conglomerates are not, however, completely except from strong competitive pressures. There are instances in which they too must compete with another industrial Goliath, and then their weapons may include large expenditures for innovation. [br] With which of the following statements would the author of the passage be most likely to agree?
选项
A、Monopolistic power creates an environment supportive of innovation.
B、Governmental expenditure for military research will do much to protect our dwindling resources.
C、Industrial giants, with their managerial bureaucracies, respond more quickly to technological change than smaller firms do.
D、Firms with a small share of the market aggressively pursue innovations because they are not locked into old capital equipment.
答案
D
解析
细节事实题。原文第三段尾句中的firms与选项D重现;原文中的small与选项D中的with asmall share of the market对应;原文中的aggressively pursue与选项D重现;原文中的newtechniques and new products,investing in innovation被选项D概括为innovations;原文中的undeterredby large investments与选项D中的are not locked into old capital equipment对应。故答案为D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4032449.html
相关试题推荐
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
NewresearchfromAustraliasupportsthebeliefthatmanypetownershave—
随机试题
Mostofusaretaughttopayattentiontowhatissaid—thewords.Wordsdop
Despitealltheadssingingthepraisesofthenewproduct,sheremained______
Thejobofourdepartmentisto______thehigherdecisions,withoutaskinganyqu
第三方物流所具有的功能较单一。()
下列不属于医疗事故的免责条款的是A.在紧急情况下为抢救垂危患者生命而采取紧急医学
关于血小板因子3(PF3),正确的说法是A.PF3存在于未被激活的血小板表面
商业银行所面临的外部战略风险可以细分为行业风险、技术风险、品牌风险等6类。下列哪
经过50多年的发展,我国台湾地区资本市场建立起由“证券交易所集中市场—上柜市场—
(2020年真题)根据《规划环境影响评价条例》,下列评价内容中,不属于规划环境影
借用其他施工企业的()投标的行为,属于以其他企业名义承揽工程。 A.
最新回复
(
0
)