首页
登录
职称英语
When you are small, all ambitions fall into one grand category: when I’m gro
When you are small, all ambitions fall into one grand category: when I’m gro
游客
2025-04-08
65
管理
问题
When you are small, all ambitions fall into one grand category: when I’m grown up. When I’m grown up, you say, I’ll go up in space. I’m going to be an author. I’ll kill them all and then they’ll be sorry. I’ll be married in a cathedral with sixteen bridesmaids in pink lace. I’ll have a puppy of my own and no one will be able to take him away.
None of it ever happens, of course, of dam little but the fantasies give you the idea that there is something to grow up for. Indeed one of the saddest things about gilded adolescence is the feeling that from eighteen on, it’s all downhill; I read with horror of an American hippie wedding where someone said to the groom(age twenty)"you seem so kinda grown up somehow" , and the lad had to go around seeking reassurance that he wasn’t, no, early he wasn’t. A determination to be better adults than the present incumbents is fine, but to refuse to grow up at all is just plain unrealism.
Right, so then you get some of what you want, or something like it or something that will do all right; and for years you are too busy to do more than live in the present and put one foot in front of the other; your goals stretching little beyond the day when the boss has a stroke or the moment when the children can bring you tea in bed and the later moment when they actually bring you hot tea, not mostly clopped in the saucer. However, I have now discovered an even sweeter category of ambition. When my children are grown up, I’ll learn to fly an aeroplane. 1 will career round the sky, knowing that if I do go pop there will be no little ones to suffer shock and maladjustment; that even if the worst does come to the worst I will at least dodge the geriatric ward and all that looking for your glasses in order to see where you’ve left your teeth. When my children are grown up I’ll have fragile, lovely things on low tables; I’ll have a white carpet, I’ll go to the pictures in the afternoon. When the children are grown up I’ll actually be able to do a day’s work in day, instead of spread over three, and go away for a weekend without planning as if for a trip to the Moon. When I’m grown up — I mean when they’re grown up — I’ll be free.
Of course, I know it’s got to get worse before it gets better. Twelve-year-olds, I’m told, don’t go to bed at seven, so you don’t even get your evenings; once they’re past then you have to start worrying about their friends instead of simply shooing the intruders off the doorstep, and to settle down to a steady ten years of criticism of everything you’ve ever thought or done or won. Boys, it seems, may be less of a trial than girls since they can’t get pregnant and they don’t borrow your clothes — if they do borrow your clothes, of course, you’ve got even more to worry about.
The young don’t respect their parents any more, that’s what. Goodness, how sad. Still, like eating snails, it might be all right once you’ve got over the idea: it might let us off having to bother quite so much with them when the time comes. But one is simply not going to be able to drone away one’s days, toothless by the fire, brooding on the past. [br] When the children leave home, the writer thinks that______.
选项
A、there will be compensations
B、she will be delighted
C、she will be desolated
D、there will be nothing to do
答案
B
解析
细节推断题。原文尾段作者谈到当孩子们最终不再“尊重自己的父母”,也就是长大成人离开家时,我们不会过于为他们烦恼,表明孩子们离开后,作者还是比较能看得开,会觉得比较轻松。故答案为B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4031760.html
相关试题推荐
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgrown
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgrown
Ifounditdifficultto______mycareerambitionswiththeneedtobringupmych
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgrown
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgro
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgro
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgro
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgro
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgro
Whenyouaresmall,allambitionsfallintoonegrandcategory:whenI’mgro
随机试题
Productswhicharemadefromdirtsandare______hightemperaturesareknownasc
Auctions(拍卖)arepublicsalesofgoods,conductedbyanofficiallyapproved
关于土地承包经营权,下列表述不正确的是( )。A、经发包方同意,承包方可以将全部
患者男性,58岁。突起呼吸困难,咯粉红色泡沫痰,血压25.3/13.3kPa(1
电缆敷设施工程序是()A.开箱检查→二次搬运→安装固定→母线安装→二次小线连接→
事业单位不得在事业编制内招聘外国国籍人员。( )
下列各组加点字的读音,全都正确的是()。A. B. C. D.
下列关于个人住房贷款的表述,正确的有()。A.公积金个人住房贷款的资金来源于银
(2021年真题)关于抗抑郁药米氮平作用特点的说法,说法错误的是()A.属
急性多发性龈脓肿的发病特点,错误的是()A.多发于春、秋两季 B.主要发生于青
最新回复
(
0
)