首页
登录
职称英语
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia
游客
2025-04-07
44
管理
问题
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia and America can now watch the Corporation’s news coverage, as well as listen to it.
And of course in Britain listeners and viewers can tune in to two BBC television channels,five BBC national radio services and dozens of local radio station.They are brought sport ,comedy, drama, music, news and current affairs , education , religion , parliamentary coverage, children’s pragrammes and films for an annual licence fee of 83 pounds per household.
It is a remarkable record, stretching back over 70 years-yet the BBC’s future is now in doubt.The Corporation will survive as a publicly-funded broadcasting organization, at least for the time being, but its role, its size and its programmes are now the subject of a nation-wide debate in Britain.
The debate was launched by the Government , which invited anyone with an opinion of theBBC-including ordinary listeners and viewers-to say what was good or bad about the Corporation, and even whether they thought it was worth keeping.The reason for its inquiry is that the BBC’s royal charter runs out in 1996 and it must decide whether to keep the organization as it is,or to make changes.
Defenders of the Corporation-of whom there are many—are fond of quoting the American slogan "If it ain’t broke, don’t fix it." The BBC "ain’t broke" ,they say, by which they mean it is not broken (as distinct from the wordTDroke’, meaning having no money), so why bother to change it?
Yet the BBC will have to change, because the broadcasting world around it is changing.The commercial TV channels—TV and Channel 4—were required by the Thatcher Government’s Broadcasting Act to become more commercial, competing with each other for advertisers, and cutting costs and jobs.But it is the arrival of new satellite channels—funded partly by advertising and partly by viewers’ subscriptions—which will bring about the biggest changes in the long term . [br] In the passage, which of the following about the BBC is not mentioned as the key issue?
选项
A、Extension of its TV service to Far East.
B、Programmes as the subject of a nation-wide debate.
C、Potentials for further international co-operations.
D、Its existence as a broadcasting organization.
答案
C
解析
本题中,C项的“进一步加强国际合作的潜力”在文中没有提到。从文章第三段的第二句话可知,该公司将作为政府基金资助的广播机构而幸存,至少目前是这样,但是它的作用、规模以及它的节目成为现阶段整个英国争论的话题。据此可知,BBC的生存方式、作用、规模以及它的节目都是目前的关键问题。这说明A项“把其电视覆盖范围拓展到远东”、B项“节目成为全国争论的话题”和D项“作为广播机构的存在”三项之意都是文中所说的关键问题。因此正确答案为C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4031184.html
相关试题推荐
TheGreatWallisagreattourist_____,drawingmillionsofvisitorsfromallpa
Hurricanesareviolentstormsthatcausemillionsofdollarsinpropertydam
Hurricanesareviolentstormsthatcausemillionsofdollarsinpropertydam
Thepopularityofthefilmshowsthatthereviewers’fearswerecompletely_____.
Eachyear,millionsofpeopleinBangladeshdrinkgroundwaterthathasbeen
Eachyear,millionsofpeopleinBangladeshdrinkgroundwaterthathasbeen
ManydoubtiftheInternet,television,advancedcommunicationsorinstantfood
Grainproductionintheworldis______,butstillmillionsgohungry.A、staggerin
Grainproductionintheworldis______,butstillmillionsgohungry.A、staggerin
WiththestartofBBCWorldServiceTelevision,millionsofviewersinAsia
随机试题
______istheauthorofScarletLetter.A、HawthorneB、MarkTwainC、MelvilleD、Coo
RulesforUnconventionalResearchAfteryearsofobservi
WhichofthefollowingintegersdoesNOThaveafactorgreaterthan1thatisth
关于肾癌,下列哪种说法不正确:A.肾盏受压、破坏 B.静脉肾盂造影可阴性 C
棕榈炭的功效是A.凉血止血,解毒敛疮 B.凉血止血,清热安胎 C.凉血止
下列关于挥发油的叙述错误的是A、具有芳香嗅味 B、挥发性液体 C、具有止咳平
某公立小学校长刘某在招生过程中非法获利数十万元,根据《中华人民共和国教育法》的规
下列关于工程造价计价中的定额计价,表述正确的是()。A.定额计价以直接费单
根据《城乡规划法》的规定,认真对待城市地下空间的开发和利用的要求是()。A.
按公称粒径大小分类,公称粒径为19mm的沥青混合料属于( )。A.粗粒式 B.
最新回复
(
0
)