首页
登录
职称英语
What are those of us who have chosen careers in science and engineering able
What are those of us who have chosen careers in science and engineering able
游客
2025-04-05
51
管理
问题
What are those of us who have chosen careers in science and engineering able to do about our current problems?
First, we can help destroy the false impression that science and engineering have caused the current world trouble. On the contrary, science and engineering have made vast contributions to better living for more people.
Second, we can identify the many areas in which science and technology, more considerably used, can be of great service in the future than in the past to improve the quality of life. While we can make many speeches, and pass many laws, the quality of our environment will be improved only through better knowledge and better application of that knowledge.
Third, we can recognize that much of the dissatisfaction we suffer today results from our very successes of former years. We have been so greatly successful in attaining material goals that we are deeply dissatisfied that we cannot attain other goals more rapidly. We have achieved a better life for most people, but we are unhappy that we have not spread it to all people. We have reduced many sources of environmental disasters, but we are unhappy that we have not conquered all of them. It is our raised expectations rather than our failures which now cause our distress.
Granted that many of our current problems must be cured more by social, political, and economic instruments than science and technology, yet science and technology must still be the tools to make further advances in such things as clean air, clean water, better transportation, better medical care, more adequate welfare programs, purer food, conservation resources, and many other areas. [br] The author points out that______.
选项
A、attention should be given to some areas of science and technology to better people’s life
B、we should not expect science and technology to improve living conditions for all the people
C、social political and economical means should not interfere with the advances in science and technology
D、we should not use science and technology to achieve material goals
答案
A
解析
在总结全文的第五段作者指出,虽然解决目前的许多问题更需要社会、政治和经济手段(instrument),但是许多方面的进步发展还必须通过科技手段才能达到。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4028175.html
相关试题推荐
Whatarethoseofuswhohavechosencareersinscienceandengineeringable
Whatarethoseofuswhohavechosencareersinscienceandengineeringable
Whatarethoseofuswhohavechosencareersinscienceandengineeringable
Thelaserrepresentsatruemarriagebetweenscienceandtechnology,themenwho
Thereisprobablynolimittowhatsciencecandointhewayofincreasingp
Thereisprobablynolimittowhatsciencecandointhewayofincreasingp
Thereisprobablynolimittowhatsciencecandointhewayofincreasingp
Thereisprobablynolimittowhatsciencecandointhewayofincreasingp
ThejournalScienceisaddinganextraroundofstatisticalcheckstoitspe
ThejournalScienceisaddinganextraroundofstatisticalcheckstoitspe
随机试题
【B1】[br]【B13】A、haveleftB、havedislikedC、havevisitedD、havefoundAleave意为“
[originaltext]Disastermoviesoftenportraycatastrophesthatdestroy,ora
[originaltext]DemonstrationsbyMuslimsinnorthernNigeriaprotestingagain
WhathadSouthAfricanAmbassadorKumaloexpecttheSecurityCounciltodo?[br]
初中音乐《金蛇狂舞》 一、考题回顾 二、考题解析 【教学过程】
A.手阳明、足太阳、足少阳经 B.手太阴、手阳明、足少阳经 C.手少阴、足厥
由于信息不对称所引发的问题必须由政府来解决。()
“一种思考教育问题的方式,要求教师具有作出理性选择并对这些选择承担责任的能力”是
下列关于老年人的生理变化对药动学的影响哪些是正确的A.地高辛的分布容积随年龄的增
高压喷射的基本形状有()。A.旋喷 B.定喷 C.顺喷 D.
最新回复
(
0
)