首页
登录
职称英语
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic
游客
2025-04-03
39
管理
问题
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic idea of geometry being learned. Once the baby has mastered the idea that space is three dimensional, it reaches out and begins grasping various things, that the ideas of sets and numbers are formed. So far, so good. But now an ominous development takes place. The nerve fibers in the brain separate themselves in such a way that the baby begins to hear sounds very exactly. Soon it picks up language. And it is then brought into direct communication with grown-ups. From this point on, it is usually downhill all the way for mathematics, because the child now becomes exposed to all the rubbish words and beliefs of the born. Nature, having done very well by the child to this point, having permitted it the luxury of thinking for itself for eighteen months, now gives it up to the unreasonable conventions and beliefs of society. But at least the child knows something of geometry and peaceful days, no matter what vicissitudes(兴衰变迁)it may suffer later on. The main reservoir of mathematical ability in any society is thus possessed by children who are about two years old, children who have just learned to speak freely. [br] The use of the word "ominous" shows that the author believes the child’s______.
选项
A、linguistic future is threatened
B、nerves will deteriorate
C、hearing will suffer
D、mathematical ability will decline
答案
D
解析
推理题。ominous的意思是“可怕的,恐怖的”。从文中的语义转折词比如unfortunate等可以看出,作者并不认为与成人用语言交流对孩子发展数学能力有好处。因此本题的正确答案为D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4024755.html
相关试题推荐
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Oneofthemajordifferencesbetweenmanandhisclosestlivingrelativeis,
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thegovernmentistryingtodosomethingto_____betterunderstandingbetweenthe
Thegovernmentistryingtodosomethingto_____betterunderstandingbetweenthe
Theonlysafewayofdistinguishingbetweenedibleandpoisonousmushroomsisto
ThefirstfewmonthsoftheyearIhaddreadedtheringingofthetelephone,beca
Amembershipcardauthorizes_____theclub’sfacilitiesforaperiodof12months
随机试题
[img]2017m5x/ct_ehbm_ehbreadx_0433_201705[/img][br]Howshouldyouadjustthew
[originaltext]M:Istilldon’tunderstandwhatitisthatyouaretalkingabout
32岁,因患慢性宫颈炎行宫颈活检,病理诊断为宫颈息肉。其病理变化为下列哪一项A.
在我国,证券交易所的设立和解散,由()决定。A.国务院 B.证监会 C.中
目前,( )已成为房地产经纪人获得客源的一个重要渠道。A.网上虚拟地盘 B.
患者女,32岁。患急性再生障碍性贫血入院,给予丙酸睾酮治疗,应定期检查哪项A.肝
下边四个图形中,只有一个是由上边的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成
下列句子中,没有语病的一句是()。[农行真题] A.半个世纪以来,他的足迹踏遍
在石料缺乏地区,对于地基承载力较低的路堤地段,宜采用的路基支挡结构是()。A.
依法实施强制监理的工程项目,对施工组织设计中的安全技术措施或者专项施工方案是否符
最新回复
(
0
)