首页
登录
职称英语
The multibillion-dollar international pharmaceutical industry has been accus
The multibillion-dollar international pharmaceutical industry has been accus
游客
2025-04-03
32
管理
问题
The multibillion-dollar international pharmaceutical industry has been accused of manipulating the results of drug trials for financial gain and withholding information that could expose patients to possible harm.
The stranglehold the industry has on research is causing increasing alarm in medical circles as evidence emerges of biased results, under-reporting and selective publication driven by a market worth more than 10 billion pounds in Britain alone.
The industry has sponsored trials of new drugs which have held out great promise for patients with cancer, heart disease, mental health problems and other illnesses.
But tests on the same drugs in independent trials paid for by non-profit organizations— governments, medical institutions or charities—have yielded very different results.
Drugs for abnormal heart rhythm introduced in the late 1970s were killing more Americans every year by 1990 than the Vietnam War.
Yet early evidence suggesting the drugs were lethal, which might have saved thousands of lives, went unpublished.
Expensive cancer drugs introduced in the past 10 years and claiming to offer major benefits have increasingly been questioned.
Evidence published in the Journal of the American Medical Association showed that 38 per cent of independent studies of the drugs reached unfavorable conclusions about them, compared with 5 per cent of the studies paid for by the pharmaceutical industry.
In the latest case, researchers commissioned by the National Institute for Clinical Excellence to develop guidelines for the prescribing of anti-depressant drugs to children say they were refused access to unpublished trials of the drugs held by the pharmaceutical companies.
Published evidence suggested that the anti-depressant drugs were safe and effective for children.
But when they obtained the unpublished evidence by contacting individual researchers who had worked on the trials and other sources, a different picture emerged—one of an increase in suicidal thoughts and attempted suicide. Only one of the drugs, Prozac, emerged as safe.
Anti-depressant drugs, though not recommended for children, were widely prescribed in Britain until last year, when the Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency issued a warning to doctors, prohibiting their use.
This followed safety concerns raised by campaigners and taken up in two BBC TV Panorama broadcasts which brought the biggest response in the program’s history.
Writing in the Lancet medical magazine, the researchers say: " On the basis of published evidence alone, we could have considered at least tentatively recommending use of these drugs for children and young people with depression. " [br] What was true about the drugs for abnormal heart rhythm?
选项
A、They killed lots of American soldiers in the Vietnam War.
B、They were known to be harmful at the early stage of its use.
C、They were illegally used due to their unpublished results.
D、They claimed to save thousands of lives but did it in vain.
答案
B
解析
本题是细节题。根据关键词abnormal heart rhythm可找到第五段的对应原文“Drugs for abnormal heart rhythm introduced in the late 1970s were killing more Americans everyyear by 1990 than the Vietnam War.”,服用治疗心律不齐的药物可导致死亡,由此可知B正确。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4024078.html
相关试题推荐
Themultibillion-dollarinternationalpharmaceuticalindustryhasbeenaccus
Themultibillion-dollarinternationalpharmaceuticalindustryhasbeenaccus
Themultibillion-dollarinternationalpharmaceuticalindustryhasbeenaccus
Theactivitiesoftheinternationalmarketingresearcherarefrequentlymuchbro
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue
随机试题
()studentwithalittlecommonsenseshouldbeabletoanswerthequestion.A、Ea
TodayI’dliketosaysomethingaboutgoodsportsmanship.Inmyopinion,goo
TheNormanConquestshappenedin______.A、55BCB、1066C、700D、966B诺曼征服战争是1066年
某护士在给病人肌内注射前用速干手消毒剂擦手,注射后回套针盖刺伤手部,即用速干手消
晕针时应当采取的措施错误的是A.立即停止针刺 B.已刺之针暂时不能起出 C.
临床疗效评价在临床试验的分期中属于A.Ⅰ、Ⅱ期B.Ⅱ、Ⅲ期C.Ⅲ、Ⅳ期D.Ⅰ期E
哪一项不是颅内压增高所致头颅X线平片特点A.颅缝裂开 B.枕大孔扩大 C.脑
建设项目在一定的约束条件下,以形成固定资产为特定目标。这里的约束条件不包括(
HowmuchonaverageistheEuropeanTiss
男,25岁。腹痛、脓血便、发热2个月,大便10次/日,体温39℃。粪镜检及培养未
最新回复
(
0
)