首页
登录
职称英语
There is currently abroad a new wave of appreciation for breadth of knowledg
There is currently abroad a new wave of appreciation for breadth of knowledg
游客
2025-04-02
38
管理
问题
There is currently abroad a new wave of appreciation for breadth of knowledge. Curricula at universities and colleges and programs in federal agencies extol(赞扬)the virtues of a broad education. For scientists who work in specialized jobs, it is a pleasure to escape in our spare time to read broadly in fields distant from our own. Some of us have made interdisciplinary study in our occupation, which is no surprise, because much of the intellectual action in our society today lies at the interfaces between traditional disciplines. Environmental science is a good example, because it frequently requires us to be conversant in several different sciences and even some unscientific fields.
Experiencing this breadth of knowledge is stimulating, but so is delving deeply into a subject. Both are wonderful experiences that are complementary practical and aesthetic(美学的)ways. They are like viewing the marvelous sculpture of knowledge in two different ways. Look at the sculpture from one perspective and you see the piece in its entirety, how its components connect to give it form, balance, and symmetry. From another viewpoint you see its detail, depth, and mass. There is no need to choose between these two perspectives in art.
To do so would subtract from the totality of the figure.
So it is with science. Sometimes we gaze through a subject and are reluctant to stop for too much detail. As chemists, we are fascinated by computer sciences or molecular genetics, but not enough to become an expert. Or we may be interested in an analytical technique but not enough to stay at its cutting edge. At other times, we become immersed in the detail of a subject and see its beauty in an entirely different way than when we browse. It is as if we penetrate the surface of the sculpture and pass through the crystal structure to the molecular level where the code for the entire structure is revealed.
Unfortunately, in our zeal for breadth or depth, we often feel that it is necessary to diminish the value of the other. Specialists are sometimes ridiculed with names such as "nerd" or "technocrats" , generalists are often criticized for being too "soft" or knowing too little about any one thing. Both are ludicrous(可笑的)accusations that deny a part of the reality of environmental science. Let us not be divided by our passion for depth or breadth. The beauty that awaits us on either route is too precious to stifle, too wonderful to diminish by bickering(争吵). [br] It is commentator’s contention that neither specialists nor generalists____.
选项
A、have zeal for the totality of the knowledge sculpture
B、represent the depth and breadth of knowledge
C、are necessarily supposed to belittle the other
D、can be qualified as environmental scientists
答案
C
解析
推断题。根据题干中的关键词“specialist”和“generalist”可以定位在文章的最后一段。这段的主题句就是第一句话,其大意是:不幸的是,在我们很热情地追求知识的广度或深度时,总是贬低另一方的价值,故选项C正确。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4023868.html
相关试题推荐
Youshouldhireamore______managerthantheoneyoucurrentlyhave.A、sufficie
Reading______themindonlywithmaterialsofknowledge,itisthinkingthatmake
Sowhatarebooksgoodfor?Mybestansweristhatbooksproduceknowledgeb
Inhis______tofurtherhisknowledgeoftheuniverse,manhasnowbeguntoexplo
ThePresident______hisdeputytoactforhimwhilehewasabroad.A、promotedB、su
Freudderivedpsychoanalyticknowledgeofchildhoodindirectly:hereconstructed
AnEnglishnewspaperiscurrentlyrunningadiscussiononwhetheryoungpeoplei
Thereiscurrentlyabroadanewwaveofappreciationforbreadthofknowledg
Thereiscurrentlyabroadanewwaveofappreciationforbreadthofknowledg
Thereiscurrentlyabroadanewwaveofappreciationforbreadthofknowledg
随机试题
Wooddoesnotconductelectricity,______.A、norrubberdoesB、nordoesrubberC、a
以下不属于我国高校办学自主权的是( )。A.一定的招生权 B.对外学术交流与合
全云天时,下列哪个天空部位的亮度为最亮?( )A.在天空90°仰角处 B.在
何谓颅窄畸形?
A.抗核抗体周边型 B.抗ss-B抗体 C.抗JO-1抗体 D.抗Scl-
在最后一次校级职称评定委员会的会议上,委员张教授认为这届委员会是近年来工作最没有
A.a=b=-1,c=1 B.a=-1,b=2,c=-2 C.a=1,b=-
已知条件和要达到的目标都非常明确,个体按一定的思维方式即可获得答案的问题称为(
下列会计要素组合中,反映企业财务状况的是( )。A.资产、负债、费用 B.收
地下水一旦遭受明显污染,即使查明了污染原因并消除了污染来源,地下水水质仍需较长时
最新回复
(
0
)