首页
登录
职称英语
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critica
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critica
游客
2025-03-30
29
管理
问题
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critical period of life can be starved and damaged? Judging from the drastic experiment of Frederick I in the thirteenth century, it may be hoping to discover what language a child would speak if he heard no mother tongue, he told the nurses to keep silent.
All the infants died before the first year. But clearly there was more than lack of language here. What was missing was good mothering. Without good mothering, in the first year of life especially, the capacity to survive is seriously affected.
Today no such severe lack exists as that ordered by Frederick. Nevertheless, some children are still backward in speaking. Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant, whose brain is programmed to learn language rapidly. If these sensitive periods are neglected, the ideal time for acquiring skills passes and they might never be learned so easily again. A bird learns to sing and to fly rapidly at right time, but the process is slow and hard once the critical stage has passed.
Experts suggest that speech stages are reached in a fixed sequence and at a constant age, but there are cases where speech has started late in a child who eventually turns out to be of high IQ. At twelve weeks a baby smiles and makes bowel-like sounds; at twelve months he can speak simple words and understand simple commands; at eighteen months he has a vocabulary of three to fifty words. At three he knows about 1, 000 words which he can put into sentences, and at four his language differs from that of his parents in born with the capacity to speak. What is special about man’s brain, compared with that of the monkey, is the complex system which enables a child to connect the sight and feel of, say, a toy-bear with the sound pattern "toy-bear". And even more incredible is the young brain’s ability to pick out an order in language from the mixture of sound around him, to analyze, to combine and recombine the parts of a language in new ways.
But speech has to be induced, and this depends on interaction between the mother and the child, where the mother recognizes the signals in the child’s babbling, grasping and smiling, and responds to them. Insensitivity of the mother to these signals dulls the interaction because the child gets discouraged and sends out only the obvious signals. Sensitivity to the child’s non-verbal signals is essential to the growth and development of language. [br] Which of the following can be inferred from the passage?
选项
A、The faculty of speech is inborn in man.
B、The child’s brain is highly selective.
C、Most children learn their language in definite stages.
D、All the above
答案
D
解析
本题为推理判断题。通读全文,文章中第一段提到了语言是孩子的基本需求,第四段讲到了专家们指出,人类语言的阶段往往是通过一个固定的顺序和一个恒定的年龄来达到的,还讲到了孩子能够从他听到的周围的各种声音中找到语言的顺序,然后对此加以分析,把这种语言以一种新的方式进行排列组合,由此可知,A,B,C选项的内容都包括了,因此D为正确选项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4018997.html
相关试题推荐
【T1】Nearlyeverysocietyinhumanhistoryhasconsidereditsownlanguagefi
【T1】Nearlyeverysocietyinhumanhistoryhasconsidereditsownlanguagefi
Manylanguageteachersandlearnerstendtoaskthequestion:Whyshouldwe
Manylanguageteachersandlearnerstendtoaskthequestion:Whyshouldwe
Manylanguageteachersandlearnerstendtoaskthequestion:Whyshouldwe
Manylanguageteachersandlearnerstendtoaskthequestion:Whyshouldwe
Islanguage,likefood,abasichumanneedwithoutwhichachildatacritic
Thedirectorwascritical______thewayweweredoingthework.A、atB、inC、ofD、w
Englishisanimportantforeignlanguagetomasterbecauseitprovidesready____
Pronouncingalanguageisaskill.Everynormalpersonisexpertintheskil
随机试题
Lookatthestatementsbelowandthefiveextractsaboutdifferentadvertisement
Thespeaker______havecriticizedtheparaprofessionals,knowingfullwellthatt
Theancientartofreadingsomeone’spalmhasalwaysbeenthemostpopular
Whatisthewoman?[br][originaltext]M:Thismorning,wearegonnapumpyouup
Astemptingasitcanbetoletitallhanglooseandstopworryingwhileon
产生和提高自我效能的途径有()A.自己成功完成过某行为 B.他人间接的经验
下图是利用地理信息系统将某地区一次森林大火事件从T?至T?四个时间的卫星影像加以
改革开放以来,我国得之于经济,失之于文化,文化成为经济发展的短板。这表明( )。
二、根据以下资料,回答111~115题。2012年,全国国内旅游人数29.57亿
A.肺弹性阻力 B.气道阻力 C.惯性阻力 D.胸廓弹性阻力 E.黏阻力
最新回复
(
0
)