首页
登录
职称英语
It began as just another research project, in this case to examine the effec
It began as just another research project, in this case to examine the effec
游客
2025-03-28
25
管理
问题
It began as just another research project, in this case to examine the effects of various drugs on patients with a severe mood disorder. Using an advanced brain scanning technology--the clumsily named echo-planar magnetic resonance spectroscopic imaging (磁共振光谱成像 ) procedure, or EP-MRSI--researchers at Boston’s McLean Hospital scanned the medicated and un-medicated brains of 30 people with bipolar disorder in order to detect possible new treatments for the more than 2 million American adults who suffer from the disease.
But something unexpected happened. A patient who had been so depressed that she could barely speak became ebullient after the 45-minute brain scan. Then a second patient, who seemed incapable of even a smile, emerged actually telling jokes. Then another and another. Was this some coincidence? Aimee Parow, the technician who made these observations didn’t think so. She mentioned the patients’ striking mood shifts to her boss, and together they completely refocused the study: to see if the electromagnetic fields might actually have a curative effect on depressive mood.
As it turns out, they did. As reported last month in the American Journal of Psychiatry, 23 of the 30 people who were part of the study reported feeling significantly less depressed after the scan. The most dramatic improvements were among those who were taking no medication. The researchers are cautious. Says Bruce Cohen, McLean’s president and psychiatrist in chief: "I want to emphasize that we are not saying this is the answer but this is a completely different approach in trying to help the brain than anything that was done before."
It’s a completely different approach because of the way the magnetism is applied to the brain. But it’s an example of new research on an old idea: that the brain is an electromagnetic organ and that brain disorders might result from disorder in magnetic function. The idea has huge appeal to psychiatrists and patients alike, since for many people the side effects of psychiatric (精神的 ) drugs are almost as difficult to manage as the disease itself. And 30 percent of the nearly 18.8 million people who suffer from depression do not respond to any of the antidepressants available now. People with other severe mental disorders might benefit as well. And while no one fully understands exactly why or how the brain responds as it does to electrical currents and magnetic waves, fascinating new research is offering some possible explanations. [br] What does the passage say about bipolar disorder?
选项
A、It mainly affects males.
B、It may cause drug addiction.
C、It is a mental problem.
D、It is hard to detect.
答案
C
解析
第一段最后一句提到了“bipolar disorder”,说研究人员对具有双相型心理障碍的人进行大脑磁共振光谱成像,以便找到这一疾病的新的治疗方法。结合第一段第一句提到了研究对象是严重情绪失常病人,可以看出“bipolar disorder”指的就是严重情绪失常,属于一种心理疾病。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4016016.html
相关试题推荐
Itbeganasjustanotherresearchproject,inthiscasetoexaminetheeffec
Itbeganasjustanotherresearchproject,inthiscasetoexaminetheeffec
Itbeganasjustanotherresearchproject,inthiscasetoexaminetheeffec
Researchersproducedevidencetosupportwhatmostofusalreadyknew--thatacu
Researchersproducedevidencetosupportwhatmostofusalreadyknew--thatacu
Researchersproducedevidencetosupportwhatmostofusalreadyknew--thatacu
Researchersproducedevidencetosupportwhatmostofusalreadyknew--thatacu
Theresearchersareworkinghardtofindtheoptimalconcentrationofthisdrug.
Thisstateresearchprogramismadeupoftwofunds,______couldlastfortwoy
Aresearchworkermight______thattheexistenceofsuchkindofdiseaseisduet
随机试题
A—CountryofCitizenshipB—PassportNumberC—CountryofOriginD—Des
ThereareseveralhypothesesabouttheoriginsofthefirstNeolithicsettle
AfterSusanJoycewaslaidoff,shewashorrifiedtohearoftwosuicidesin
[originaltext]Mostpeoplefeellonelysometimes,butitusuallyonlylasts
全麻主要是通过哪种机制引起中枢神经系统抑制()A.全麻药与乙酰胆碱M受体作用
再生障碍性贫血患者,面色苍白,颧红盗汗,腰膝酸软,便结,舌淡红少苔,脉细数。其中
高尔基曾经说过:“一个人追求的目标越高,他的才力就发展得越快,对社会就越有益。”
急性心肌梗死患者发生左心衰竭的主要原因是A.肺部感染 B.心脏负荷加重 C.
古诗词是古人为我们留下的宝贵财富。下列诗句中只涉及物理变化的是()A.野火烧
当教师进行说服时,应当只提出正面的材料的有() A.低年级学生 B.高年级学
最新回复
(
0
)