首页
登录
职称英语
Young people often wonder at the large number of employers who do not respon
Young people often wonder at the large number of employers who do not respon
游客
2025-03-27
48
管理
问题
Young people often wonder at the large number of employers who do not respond to their applications for jobs. They say that despite enclosing return envelopes they hear nothing at all or, at best, an impersonal note is sent declaring that the post for which they applied has been filled. Applicants often develop the suspicion that vacancies are marked for friends and relatives and that advertisements are only put out to avert this accusation. Many of them tire of writing around and feel that if only they could obtain an interview with the right person their application would meet with success.
Not to acknowledge applicants letters is impolite and there seems little excuse for this. Yet even sending brief replies to the many who apply takes much time and money. That so-called return envelop may not have been stamped by the sender, and a hard pressed office manager may be reluctant to send off long letters of explanation to disappointed job hunters. A brief note is all that can be managed and even that depends on the policy of the firm. But this difficulty is reasonably easy to remove with a little goodwill.
The failure of an application is more often the fault of the applicant, for many applicants do not set about their task in the right way. They do not study the job requirements deeply enough and dispatch applications to all and sundry in the hope that one will bear fruit. The personnel manager of a textiles manufacturer, for example, advertised for designers. He was willing to consider young people without working experience provided they had good ideas. The replies contained many remarks like: "At school I was good at art", "I like drawing things" and even
"I write very interesting stories". Only one applicant was sensible enough to enclose samples of her designs. She got the job.
Personnel managers emphasize the need for a good letter of application. They do not look for the finest writing paper and perfect typing, but it is reasonable to expect legible writing on a clean sheet of paper, not a piece torn roughly from an exercise book.
As soon as the applicant is lucky enough to receive an invitation to attend an interview, he should acknowledge the letter and say he will attend, but the matter does not end there. The wise applicant will fill in the interval, making himself familiar with the activities of the company he hopes to join. Some applicants have not the faintest idea what the company does and this puts them at a great disadvantage when they come to answer the questions that will be put to them in the interview.
Finally, the way an applicant presents himself at the interview can sometimes mar his chances. The applicant who arrives late is almost certain not to be appointed, as no employer likes unpunctuality. Dress is important, too. An interview is a rather special occasion and the wise applicant will come dressed in a way that shows he takes it seriously. [br] According to the author, the success of a girl who applied to a textiles manufacturer lies in that she is more intelligent than the others because she presents______.
选项
A、the knowledge about the routine business of the company
B、the occupation of encyclopaedia knowledge beyond her specialty
C、something new about her interest
D、something extraordinary besides her application
答案
D
解析
文中第三段末写明她得到工作是因为“to enclose samples of her designs”,即“something extraordinary”,故选D项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4014767.html
相关试题推荐
Whenimaginativementurntheireyestowardsspaceandwonderwhetherlifee
Doeswalkingonthemoonmakelifebetterforpeopleonearth?(41)allth
Doeswalkingonthemoonmakelifebetterforpeopleonearth?(41)allth
Doeswalkingonthemoonmakelifebetterforpeopleonearth?(41)allth
Doeswalkingonthemoonmakelifebetterforpeopleonearth?(41)allth
Doeswalkingonthemoonmakelifebetterforpeopleonearth?(41)allth
Doeswalkingonthemoonmakelifebetterforpeopleonearth?(41)allth
Doeswalkingonthemoonmakelifebetterforpeopleonearth?(41)allth
It’shardtoknowwhototrustthesedays.Whenweseepeoplestagingprotes
It’shardtoknowwhototrustthesedays.Whenweseepeoplestagingprotes
随机试题
【B1】[br]【B16】A、forB、atC、onD、aboutB语义衔接题。此题和69题一样,考查的是look动词短语和文章的语义衔接。第三段第
[originaltext]M:GreattoseeyoubackfromCanada.Whatimpressedyoumostabo
TheOrganizedTraveller’sChecklistHere’sastep-by-ste
Manyparentsmaythinkthateachnewsibling(兄弟姐妹)offerstheirchildrenth
关于企业应用集成(EAI)技术,描述不正确的是:()。A.EAI可以实现
运动训练的目标强度称为靶强度,常用的计算方法是A.疲劳法 B.靶心率法 C.
男,3岁,诊为支气管哮喘危重症,经镇静、平喘处理,仍呼吸困难。查体呼吸50/mi
A按照直线旋转的角度,直线应该在图形的右侧,选A
()是代表某一业务领域操作风险变化情况的统计指标,是识别操作风险的重要工具。A.
我国专利法规定,发明专利权的保护期限为( )年。A.5 B.10 C.20
最新回复
(
0
)