首页
登录
职称英语
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a
游客
2025-03-24
25
管理
问题
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a "new" feature. The BBC English Dictionary contains background information on 1 000 people and places prominent in the news since 1988; the Oxford Advanced Learner’s Dictionary: Encyclopedic (百科全书 的) Edition is the OALD plus encyclopedic entries; the Longman Dictionary of English Language and Culture is the LDOCE plus cultural information.
The key fact is that all three dictionaries can be seen to have a distinctly "cultural" as well as language learning content. That being said, the way in which they approach the cultural element is not identical, making direct comparisons between the three difficult.
While there is some common ground between the encyclopedic/cultural entries for the Oxford and Longman dictionaries, there is a clear difference, Oxford lays claim to being encyclopedic on content whereas Longman distinctly concentrates on the language and culture of the English-speaking world. The Oxford dictionary can therefore stand more vigorous scrutiny (审视) for cultural bias than the Longman publication because the latter does not hesitate about viewing the rest of the world from the cultural perspectives of the English-speaking world. The cultural objectives of the BBC dictionary are in turn more distinct still. Based on an analysis of over 70 million words recorded from the BBC World Service and National Public Radio of Washington over a period of four years, their 1 000 brief encyclopedic entries are based on people and places that have featured (占显著地位) in the news recently. The intended user they have in mind is a regular listener to the World Service who will have a reasonable standard of English and a developed skill in listening comprehension. In reality, though, the BBC dictionary will be purchased by a far wider range of language learners, as will the other two dictionaries. We will be faced with a situation where many of the users of these dictionaries will at the very least have distinct socio-cultural perspectives and may have world views which are totally opposed and even hostile to those of the West. Advanced learners from this kind of background will not only evaluate a dictionary on how user-friendly it is but will also have definite views about the scope and appropriateness of the various socio-cultural entries. [br] The Longman dictionary is more likely to be criticized for cultural prejudice because______.
选项
A、its scope of cultural entries goes beyond the culture of the English-speaking world
B、it pays little attention to the cultural content of the non-English-speaking countries
C、it views the world purely from the standpoint of the English-speaking people
D、it fails to distinguish language from culture in its encyclopedic entries
答案
C
解析
本题是一道具体细节题。问朗文词典更可能会因其有文化偏见而受到批评的原因是什么。利用查阅式阅读法,根据文章第三段第三句,牛津词典比朗文词典更加经得起文化偏见方面的审查,因为朗文词典是用英语国家的标准来评论其他国家的文化的。因此,本题的正确答案应是选项C“因为它单纯地以英语国家的人的观点来评论世界”。选项A、B、D不符合文章内容。因此,它们都是错误选项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4010511.html
相关试题推荐
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
______quiterecently,mostmothersinBritaindidnottakepaidworkoutsideth
Man:Billlooksveryupsetthesedays.What’shappenedtohimrecently?Woman:I
Man:Billlooksveryupsetthesedays.What’shappenedtohimrecently?Woman:I
Weshouldavail______ofeveryopportunitytopracticeourEnglish.A、oneselfB、ou
______quiterecently,mostmothersinBritaindidnottakepaidworkoutsidethe
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
随机试题
Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible【C1】______ofactio
Inthepopularmind,theInternetistherealizationoftheglobalvillage,
Maryistheonlystudentinmyclass________speaksChinese.A、whoB、whichC、where
Directions:Inthispart,youwillhave15minutestogooverthepassagequickl
Easteriscelebratedeveryspring.IiisalwayscelebratedonaSunday.Eas
糖尿病患者运动过程中,可以预防低血糖的措施表述正确的有()。A.饭后2小时
初中美术《静物-改画法》主要教学过程及板书设计 教学过程 (一)导入新课 学生进门时每人抽取一张卡片,根据卡片的颜色,分成红、橙、黄、绿、青、蓝、紫
基金管理公司的内部控制的总体目标不包括()A.防范和化解经营风险,提高经营管理效
盐酸克仑特罗用于A.防治支气管哮喘和喘息型支气管炎 B.循环功能不全时,低血压
下列关于结构式叙述法的说法,正确的有( )。A.该法简便易行,考评结果具有较
最新回复
(
0
)