首页
登录
职称英语
In the past, young people in Japan were expected to take on responsibilities
In the past, young people in Japan were expected to take on responsibilities
游客
2025-03-23
53
管理
问题
In the past, young people in Japan were expected to take on responsibilities to support their parents and grandparents. Now they expect to be supported well into young adulthood. The "new breed", born since the 1960s, have never known anything but richness. Youth are seen as resistant to entering society as mature adults to becoming social citizens. Once the great objective of reconstruction after the Second World War was accomplished, a new generation lost the motivating power that had united the nation together.
Japan’s birth rate has been falling rapidly, partly because of the recession, and the job and financial insecurity that it has caused. In 1999, the figure was 1. 38 children per woman, the lowest ever recorded. At the same time, youth crime, although still especially low by western standards, rose to its highest level since record-keeping began 32 years ago. Likewise, the proportion of students dropping out before graduating, at 2. 5% also very low by western standards, has nevertheless been rising.
Entrepreneurial (企业家的) role models are few and far between. Bill Gates is often mentioned, but a foreign model can only have so much influence. The problem is that Japanese culture discourages people from revealing details of personal life, including such ordeal (考验) as starting a company. In the past, successful companies such as Honda or Hitachi provided role models of a sort. But today they have been faded by the downturn, and few others have risen to take their place.
By the same reason, young people often feel isolated from their fathers who worked too hard at their jobs to establish much of a relationship with their children. "The one thing they’re sure of is that they don’t want to be like their fathers. And the girls don’t want to be with boys who are like their fathers, so the boys are sure not to be," says Professor Morishima. [br] The word "it" ( Line 2, Para. 2) most probably refers to ______.
选项
A、economic depression
B、job insecurity
C、birth rate
D、financial unsafety
答案
A
解析
本题是推理题。it可用来指代刚刚提到过的人或事,根据前后文内容,此处应指代recession,即economic depression,这造成了就业和经济的不安定局面,所以A选项是正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4009224.html
相关试题推荐
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparents______.A、atatime
This______wasconductedtofindouthowmanypeoplepreferTVseriestofilms.A、
SpeakerA:I’mterriblysorry,butsomethingunexpectedhascomeupandIwon’t
Beingabletomultitaskishailedbymostpeopleasawelcomeskill,butnot
Beingabletomultitaskishailedbymostpeopleasawelcomeskill,butnot
Beingabletomultitaskishailedbymostpeopleasawelcomeskill,butnot
Beingabletomultitaskishailedbymostpeopleasawelcomeskill,butnot
Inthepast,youngpeopleinJapanwereexpectedtotakeonresponsibilities
Inthepast,youngpeopleinJapanwereexpectedtotakeonresponsibilities
GermanzoologistRandolfMenzelsaysbeesaren’tasbusyaspeoplebelievet
随机试题
•Readthearticlebelowaboutasuccessfulprintingfirm.•Choosethebestword
DirectionsforQuantitativeComparisonQuestions:Someofthefollowingquest
HowtoGetaPaperPublishedI.Prerequisitedoingmass
最近,媒体曝光了几起“伤害学生人格”的事件,一是浙江某小学的孩子因上课讲话被要求
对未放置检验合格标志上路行驶的车辆,交通警察可依法予以扣留。()
房源状态分为( )。A.有效 B.买卖 C.定金 D.转赠 E.无效
关于城镇职工医疗保险制度,以下说法正确的是( )。A.城镇职工基本医疗保险实行
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
有关对建设项目地下水环境影响预测方法的叙述中,正确的方法有( )。A.数学模型
根据水利工程施工项目招标投标有关规定,招标人可以对潜在投标人或者投标人进行资格审
最新回复
(
0
)