首页
登录
职称英语
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which huma
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which huma
游客
2025-03-22
37
管理
问题
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which human beings could feel no love or happiness, no terror or hate. Try to imagine the consequences of such a transformation. People might not be able to stay alive: knowing neither joy nor pleasure, anxiety nor fear, they would be as likely to repeat acts that hurt them as acts that were beneficial. They could not learn: they could not benefit from experience because this emotionless world would lack rewards and punishments. Society would soon disappear: people would be as likely to harm one another as to provide help and support. Human relationships would not exist: in a world without friends or enemies, there could be no marriage, affection among companions, or bonds among members of groups. Society’s economic underpinnings(基础,支柱)would be destroyed: since earning $ 10 million would be no more pleasant than earning $ 10, there would be no incentive to work. In fact, there would be no incentives of any kind. For as we will see, incentives imply a capacity to enjoy them.
In such a world, the chances that the human species would survive are next to zero, because emotions are the basic instrument of our survival and adaptation. Emotions structure the world for us in important ways. As individuals, we categorize objects on the basis of our emotions. True we consider the length, shape, size, or texture, but an object’s physical aspects are less important than what it has done or can do to us—hurt us, surprise us, anger us or make us joyful. We also use categorizations colored by emotions in our families, communities, and overall society. Out of our emotional experiences with objects and events comes a social feeling of agreement that certain things and actions are "good" and others are "bad", and we apply these categories to every aspect of our social life—from what foods we eat and what clothes we wear to how we keep promises and which people our group will accept. In fact, society exploits our emotional reactions and attitudes, such as loyalty, morality, pride, shame, guilt, fear and greed, in order to maintain itself. It gives high rewards to individuals who perform important tasks such as surgery, makes heroes out of individuals for unusual or dangerous achievements such as flying fighter planes in a war, and uses the legal and penal system to make people afraid to engage in antisocial acts. [br] Emotions are significant for man’s survival and adaptation because______.
选项
A、they provide the means by which people view the size or shape of objects
B、they are the basis for the social feeling of agreement by which society is maintained
C、they encourage people to perform dangerous achievements
D、they generate more love than hate among people
答案
B
解析
细节题。文章第二段第六句指出,社会对某些事物、行为“好”、“坏”的共识来自我们对物体、事件的情感经历,我们还把这种分类应用到社会生活的其他方面。由此可以得知,选项B是最符合文章内容的。B意为:感情是社会共识的基础,而这种社会共识是社会继续存在的前提。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4008652.html
相关试题推荐
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Scarcely______thosewordswhensuddenlythemonsterwastransformedintoaver
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Whenmycomputersuddenlybrokedown,InoticedthatI______tosavethedocument
Imagineaworldinwhichtherewassuddenlynoemotion—aworldinwhichhuma
随机试题
TheNormanConquestshappenedin______.A、55BCB、1066C、700D、966B诺曼征服战争是1066年
Shewillsingasong______sheisasked.A、ifB、unlessC、forD、sinceA
Ingeneral,theancientRomanswereapracticalpeople.Theycaredlessabou
[originaltext]W:Wouldyouliketoseeamenu?M:No,thankyou.Ialreadyknow
OscarawardTheAcademyAwardsOscarpresentation
A
下列关于粗铅电解安全技术的说法正确的是( )。A.在任何时候都应加盖防护锅罩,
下列著作中属于语录体散文集的是( )。A、《汉书》 B、《战国策》 C、《
下列关于标准价调整法的表述中,正确的有( )。A、标准价调整法是一种批量估价方法
某股票当前价格为88.75港元,该股票期权中内涵价值最高的是()。A.执行价格
最新回复
(
0
)