首页
登录
职称英语
40 years ago the idea of disabled people doing sport was never heard of. But
40 years ago the idea of disabled people doing sport was never heard of. But
游客
2025-03-21
44
管理
问题
40 years ago the idea of disabled people doing sport was never heard of. But when the annual games for the disabled were started at Stoke Mandeville, England in 1948 by Sir Ludwig Gutt-mann, the situation began to change. Sir Ludwig Guttmann, who had been driven to England in 1939 from Nazi Germany, had been asked by the British government to set up an injuries centre at Stoke Mandeville Hospital near London. His ideas about treating injuries included sport for the disabled.
In the first games just two teams of injured soldiers took part. The next year, 1949, five teams took part. From those beginnings, things have developed fast. Teams now come from abroad to Stoke Mandeville every year. In 1960 the first Olympics for the Disabled were held in Rome, in the same place as the normal Olympic Games. Now every four years the Olympic Games for the Disabled are held, if possible, in the same place as the normal Olympic Games, although they are organized separately. In other years Games for the Disabled are still held at Stoke Mandeville. In the 1984 Wheelchair Olympic Games, 1 064 wheelchair athletes from about 40 countries took part. Unfortunately, they were held at Stoke Mandeville and not in Los Angeles, along with the other Olympics.
The Games have been a great success in promoting international friendship and understanding, and in proving that being disabled does not mean you can’t enjoy sport. One small source of disappointment for those who organize and take part in the games, however, has been the unwill-ingness of the International Olympic Committee to include disabled events at the Olympic Games for the able-bodied. Perhaps a few more years are still needed to convince those fortunate enough not to be disabled that their disabled fellow athletes should not be excluded. [br] Which of the following statements is NOT true?
选项
A、Sir Ludwig Guttmann is welcomed by the British government.
B、Sir Ludwig Guttmann is from Germany.
C、Sir Ludwig Guttmann is an injured soldier.
D、Sir Ludwig Guttmann is an early organizer of the games for the disabled.
答案
C
解析
本题是一道判断是非题。根据所给的四个备选答案所涉及的内容,我们知道此题答案都是围绕着鲁德威格·格特曼爵士来问的。利用查阅式阅读法,结合文章中有关此人的信息,我们可以推断出本题的正确答案应是C“鲁德威格·格特曼爵士是个受伤的士兵”,这种说法文章中没有提及。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4007234.html
相关试题推荐
Revengeisoneofthosethingsthateveryoneenjoys.Peopledon’tliketota
Revengeisoneofthosethingsthateveryoneenjoys.Peopledon’tliketota
Revengeisoneofthosethingsthateveryoneenjoys.Peopledon’tliketota
40yearsagotheideaofdisabledpeopledoingsportwasneverheardof.But
Thereareplacesintheworldwherepeoplearealleged(被认为)tolivemuchlo
Thereareplacesintheworldwherepeoplearealleged(被认为)tolivemuchlo
Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseasontoseason.
Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseasontoseason.
Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseasontoseason.
Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseasontoseason.
随机试题
InflationwillreachitshighestinadecadeacrossmostofAsiathisyear,thre
AllofthefollowingunderlinedphrasesexpresscauseEXCEPTA、Hedidn’tanswerf
J.CraigVenterandhiscolleaguesrecentlyannouncedthattheyhadcreated
[originaltext]SomepeopledividetheEnglishlearnersintothreegroups:be
Avarietyofsocialproblemsarecloselylinkedtopoverty.Itiswell【C1】__
在民俗村除了可饱览各民族的建筑风格外,还可欣赏中国名山大川中的二十个著名景观。这些景观有四个达到“世界之最”的水平:世界最大的人造石林、最大的人造榕树、最
病体虚弱,以面、睑、唇、舌、爪甲颜色淡白,脉细为主要表现,称为()A.
细辛具有的功效是A:回阳救逆 B:温肝暖肾 C:温中降逆 D:宣通鼻窍
某歌厅,地上五层,砖混结构,耐火等级二级,建筑主体高度15.3m,局部高度1
“问题”与“主义”之争的实质,在于要不要()A.多研究一些具体问题 B.多解
最新回复
(
0
)