首页
登录
职称英语
Though it is mere 1 to 3 percent of the population, the upper class possesse
Though it is mere 1 to 3 percent of the population, the upper class possesse
游客
2025-03-21
12
管理
问题
Though it is mere 1 to 3 percent of the population, the upper class possesses at least 25 percent of the nation’s wealth. This class has two segments: upper upper and lower upper. Basically, the upper class is the "old rich"—families that have been wealthy for several generations and aristocracy (贵族) of birth and wealth. Their names are in the Social Register, a listing of acceptable members of high society. A few are known across the nation, such as the Rock-fellers, Roosevelts, and Vanderbilts. Most are not visible to the general public. They live in grand seclusion (深居简出) , drawing their income from the investment of their inherited wealth. In contrast, the lower upper class is the "new rich". Although they may be wealthier than some of the old rich, the new rich have hustled(急于做)to make their money like everybody else beneath their class. Thus their prestige is generally lower than that of the old rich, who have not found it necessary to lift a finger to make their money, and who tend to look down upon the new rich.
However its wealth is acquired, the upper class is very, very rich. They have enough money and leisure time to cultivate an interest in the arts and to collect rare books, paintings, and sculptures. They generally live in exclusive areas, belong to exclusive social clubs, communicate with each other, and marry their own kind—all of which keeps them so distant from the masses that they have been called the out of sight class. More than any other class, they tend to be conscious of being members of a class. They also command an enormous amount of power and influence here and abroad, as they hold many top government positions, run the Council on Foreign Relations, and control multinational corporations. Their actions affect the lives of millions. [br] We can learn from the passage that______.
选项
A、the upper class is powerful and influential
B、the upper class collects rare books to make money
C、the upper class holds all top government positions
D、the "old rich" make much more money than the "new rich"
答案
A
解析
本题是一道引申推断类问题。问我们可以从本文中推断出什么。文章第二段第五句和第六句指出,上层社会的人有巨大的权力,他们对国内外事务都有很大影响,因为,他们操纵着对外关系委员会,控制着许多跨国公司。他们的行为影响着上百万人的生活。因此,我们可以推断出,上层社会的人权重责大、官大势大,有极大的影响力。所以,本题的正确答案应是A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4006930.html
相关试题推荐
Thefoodweeatseemstohaveprofoundeffectsonourhealth.Althoughscien
Thefoodweeatseemstohaveprofoundeffectsonourhealth.Althoughscien
Thefoodweeatseemstohaveprofoundeffectsonourhealth.Althoughscien
Thefoodweeatseemstohaveprofoundeffectsonourhealth.Althoughscien
Populationstendtogrowatanexponential(指数的)rate.Thismeansthatthey
Learningdisabilitiesareverycommon.Theyaffectperhaps10percentofall
Learningdisabilitiesareverycommon.Theyaffectperhaps10percentofall
Learningdisabilitiesareverycommon.Theyaffectperhaps10percentofall
Learningdisabilitiesareverycommon.Theyaffectperhaps10percentofall
Americaisthelandoftheautomobile.Thiscountryhasonly6percentofth
随机试题
Christmasisasadseason.ThephrasecametoCharlieaninstantaftertheal
Theentirecommunitydecidestosend______proposalstotheCommunityResidential
(1)LastmonthHansenTransmissionsInternational,amakerofgearboxesforw
Unlesswespendmoneytospotandpreventasteroidsnow,onemightcrashint
某小区从市政给水管道引入2根给水管,在引入管上加设倒流防止器,并在小区形成室外给
按组织形式分类,股权投资基金可以分为( )。 Ⅰ合伙型基金 Ⅱ公司型基金
对于证券投资基金管理人的资格标准,下列选项中,( )属于国际证监会组织认为应该
下列有关文学常识的表述不正确的一项是( )A.两人以同一题目命名的作品,古代有
根据我国银行业监督管理机构《商业银行资本管理办法(试行)》的规定,下列选项中,属
(2016年真题)根据合伙企业法律制度的规定,下列出资形式中,只能由全体合伙人协
最新回复
(
0
)