首页
登录
职称英语
Psychologists now believe that noise has a considerable effect on people’s a
Psychologists now believe that noise has a considerable effect on people’s a
游客
2025-03-21
50
管理
问题
Psychologists now believe that noise has a considerable effect on people’s attitudes and behavior.
Experiments have proved that in noisy situations (even temporary ones), people become more irritable and less cooperative; in more permanent noisy situations, many people cannot work hard, and they suffer from severe anxiety as well as other psychological problems. However, psychologists distinguish between "sound" and "noise". "Sound" is measured physically in decibels (分贝). "Noise" cannot be measured in the same way because it refers to the psychological effect of sound and its level of "intensity" depends on the situation.
Thus, for passengers at an airport who expect to hear airplanes taking off and landing, there may be a lot of sound, but not much noise (that is, they are not bothered by the noise). By contrast, if you are at a concert and two people behind you are whispering, you feel they are talking noisily even if there is not much sound. You notice the noise because it affects you psychologically. Both sound and noise can have negative effects, but what is most important is if the person has control over the sound. People walking down the street with earphones, listening to music that they enjoy, are receiving a lot of decibels of sound, but they are probably happy hearing sounds which they control. On the other hand, people in the street without earphones must tolerate a lot of noise which they have no control over. It is noise pollution that we need to control in order to help people live more happily. [br] People waiting at an airport______.
选项
A、enjoy hearing airplanes taking off and landing
B、are usually not troubled by the noise
C、can easily tell sound from noise
D、are often physically affected by the noise
答案
B
解析
本题是一道具体细节题。问在机场等候的人们如何。利用查阅式阅读法,我们可以从文章的第三段中找到相关内容。这段指出,因此,对于在机场想听到飞机起飞与降落的旅客们来说,声音可能很大,但却没有多少噪声(也就是说,这些噪声对他们来说并不造成什么干扰)。因此,本题的正确答案应是B“通常不会被这些噪音所干扰”。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4006873.html
相关试题推荐
Psychologistsnowbelievethatnoisehasaconsiderableeffectonpeople’sa
Psychologistsnowbelievethatnoisehasaconsiderableeffectonpeople’sa
Psychologiststakeopposingviewsofhowexternalrewards,fromwarmpraise
Psychologiststakeopposingviewsofhowexternalrewards,fromwarmpraise
Psychologiststakeopposingviewsofhowexternalrewards,fromwarmpraise
Psychologiststakeopposingviewsofhowexternalrewards,fromwarmpraise
Psychologiststakeopposingviewsofhowexternalrewards,fromwarmpraise
Youngpeopleoftenwonderatthelargenumberofemployerswhodonotrespon
Youngpeopleoftenwonderatthelargenumberofemployerswhodonotrespon
Howoftenonehearschildrenwishingtheyweregrownupandoldpeoplewishi
随机试题
Mankind’sfascinationwithgoldisasoldascivilizationitself.Theancien
Oldfriends,theyfinishyoursentences,theyrememberthecatthatranaway
Whatisthemainideaofthenewsitem?[originaltext]IsraeliJusticeMinist
现在是一个极具变革的年代,你们为迎接新的挑战已经做好了准备。(81)是你们使我们的社会更加强大,我们的家庭更加健康和安全,我们的人民更加富裕。
NeitherTomnorhisparents_____athome.A、isB、areC、hasD、wasB
A.保和丸 B.健脾丸 C.半夏泻心汤 D.枳实导滞丸 E.三子养亲汤饮
患者,男,43岁,有胃溃疡病史。近日来上腹部疼痛加剧,为协助诊断需作大便潜血试验
我国安全生产的基本方针是()。A:以人为本、安全重要 B:安全第一、讲究科学
悬空式桥体与牙槽嵴黏膜之间应留有的间隙为A.0.5mm B.1mm C.
关于施工许可证适用范围的说法,正确的是( )。A.工程投资额在50万元以下的建
最新回复
(
0
)