首页
登录
职称英语
For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their
For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their
游客
2025-03-21
34
管理
问题
For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their main enemy is the sea. A large part of the country is below sea level. In fact, Holland is also called the "Netherlands," which means "low lands. " Very tall and strong walls, called dykes, have been built to keep out the sea. But in very rough weather the sea may suddenly burst through a dyke, great damage can be caused by floods when this happens.
Three large rivers are also part of the problem. These rivers are the Rhine, the Maas and the Scheldt. They flow through Holland into the North Sea. They have cut many passages across the country. At low tide, the rivers flow into the sea as usual. But at high tide the sea can flow into the rivers. This is because the land is so low.
The battles against water never end, but they have made Holland a bigger and better country. In order to prevent floods, the engineers take, or reclaim (开垦,改造) land that was under water. The Dutch have been reclaiming land for seven hundred years.
Land is usually reclaimed from a passage between two islands. Two dykes are built across the passage, so they block the water between them. Then the engineers dig long canals and pump the water into them. At low tide, the canals empty the water into the sea.
Because the land is so low, water from the sea and rivers can rise up through the ground. For this reason, the pumps continue working even when the land has been drained (that is, when the water has been pumped away). The dykes contain gates, and through these the water is pumped out. In many parts of Holland, pumps must be working all the time. If they stopped, there would be very bad floods.
A piece of reclaimed land is called a polder (新辟的低地), and Holland has thousands of polders. Some are very large, but others are quite small. There are farms on many of the polders. Corn and other crops grow well on the drained land, and it gives good grass for cattle. Many small towns and villages stand on polders. Even Amsterdam’s great airport, Schiphol, was built on reclaimed land. This land used to be under the old Lake Haarlem. [br] If the pumps stop working there will be a very bad flood because______.
选项
A、at high tide the water will run back
B、the land is so low that water will rise up through the drained land
C、the battle against water has no end
D、in rough weather the sea may burst through the dykes
答案
B
解析
本题是一道具体细节题。问如果抽水机停止工作,将会有更严重的洪水,原因是什么。根据文章第五段,由于荷兰的陆地太低,海里、河里的水会从地下冒出来。因此,即使水已经被排干(或水已被抽走),抽水机还得继续工作。这些堤坝都有闸门,水是通过它们抽出去的。在荷兰许多地方,抽水机必须一直工作,要是停止运转的话,就会导致严重的洪水灾害。因此,本题的正确答案应是B“因为荷兰的陆地地势太低,如果抽水机停止工作,水会从抽干了的土地里又流出来”。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4006798.html
相关试题推荐
ForcenturiesDutchengineershavebeenfightingawaragainstwater.Their
ForcenturiesDutchengineershavebeenfightingawaragainstwater.Their
Severalcenturiesagopeopledidnotbelievethattheearth______roundthesun.A
Someteenagersharborageneralizedresentmentagainstsociety,which______them
Theexchange______ofthepoundhasfallenagainstthedollar.A、rateB、floatC、cu
Industrialistsandengineersarebusytakingadvantageofthemineraldeposits_
Althoughsaltisnowseenasharmfultohealth,ithasbeenusedforcenturiesa
Theengineersaregoingthroughwiththeirhighwayproject,______theexpensesh
Afterpeoplehavelearnedthatmagnetsattractthings,centuriespassed______the
Man:Haveyourunupagainstanyproblemsingettingyourpassportrenewed?Woma
随机试题
Whattheauthordiscussedintheprevioussectionismostprobablyabout______
以下关于食品卫生许可的说法,错误的是A.农民个人销售其自产的食用农产品,不需要取
Bell现象常见于如下哪种疾病A.病毒性脑炎 B.三叉神经痛 C.周期性瘫痪
患者咳嗽。查体:气管向左偏移,右侧胸廓较左侧饱满,叩诊出现鼓音。应首先考虑的是(
患者男,28岁。反复右下腹部疼痛、腹泻3个月,大便成糊状、无黏液及脓血,每日约2
方雨认为社会法制应符合社会大众权益,当它不符合时就应该修改。根据柯尔伯格理 论
下列关于资产支持证券的表述,不正确的是()。A.2005年12月15日资产证
(2018年真题)期货交易所应当以适当方式发布的信息有()。A.即时行情 B
共用题干某日,客户甲需从期货公司出金100万元,期货公司和客户应通过()账户进行
生物半衰期的单位是A.h-1 B.h C.L/h D.μg·h/ml E
最新回复
(
0
)