首页
登录
职称英语
More surprising, perhaps, than the current difficulties of traditional marri
More surprising, perhaps, than the current difficulties of traditional marri
游客
2025-03-19
50
管理
问题
More surprising, perhaps, than the current difficulties of traditional marriage is the fact that marriage itself is alive and thriving. As Skolnick notes, Americans are a marrying people: relative to Europeans, more of us marry and we marry at a younger age. Moreover, after a decline in the early 1970s, the rate of marriage in the United States is now increasing. Even the divorce rate needs to be taken in this pro-marriage context:some 80 percent of divorced individuals remarry. Thus, marriage remains, by far, the preferred way of life for the vast majority of people in our society.
What has changed more than marriage is the nuclear family. Twenty five years ago, the typical American family consisted of a husband, a wife, and two or three children. Now, there are many marriages in which couples have decided not to have any children. And there are many marriages where at least some of the children are from the wife’s previous marriage, or the husband’s, or both. Sometimes these children spend all of their time with one parent from the former marriage; sometimes they are shared between the two former spouses (配偶).
Thus, one can find every type of family arrangement. There are marriages without children; marriages with children from only the present marriage; marriages with "full-time" children from both the present and former marriages; marriages with "full-time" children from the present marriage and "part-time" children from former marriages. There are stepfathers, stepmothers, half brothers, and half sisters. It is not all that unusual for a child to have four parents and eight grandparents! These are enormous changes from the traditional nuclear family. But even so, even in the midst of all this, there remains one constant; most Americans spend most of their adult lives married. [br] "Part-time" children______.
选项
A、spend some of their time with their half brothers and some of their time with their half sisters
B、spend all of their time with one parent from the previous marriage
C、are shared between the two former spouses
D、cannot stay with "full-time" children
答案
C
解析
本题是一道具体细节题。问“非全时的孩子”怎样。利用查阅式阅读法,我们发现文章第三段戏称某些孩子是“全时的”和“非全时的”,所谓“非全时的”是指原配偶双方(离婚后)共同承担养育的孩子,即:孩子交替住在原父母的家里;“全时的”指孩子在父母离婚后由父亲或母亲单独带养。因此,本题的正确答案应是C“原配偶双方共同抚养”。A“一半时间同异父(母)同母(父)兄弟在一起,一半时间同异父(母)同母(父)姐妹在一起”;B“同原父母中的一个单亲一起生活”;D“不能和‘全时的’孩子在一起生活”。这三个选项均是错误的。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4003518.html
相关试题推荐
______theclaimaboutGermaneconomicmight,itissomewhatsurprisinghowrelat
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemostcontroversial
Wearetryingtomakepeoplemore______tothedifficultiesfacedbythelaid-off
ThecurrentemergencyinMexicoCitythathastakenoverourlivesisnothin
ThecurrentemergencyinMexicoCitythathastakenoverourlivesisnothin
ThecurrentemergencyinMexicoCitythathastakenoverourlivesisnothin
Moresurprising,perhaps,thanthecurrentdifficultiesoftraditionalmarri
NancyJeschke’ssleepingdifficultiesbeganonvacationafewsummersago.S
NancyJeschke’ssleepingdifficultiesbeganonvacationafewsummersago.S
NancyJeschke’ssleepingdifficultiesbeganonvacationafewsummersago.S
随机试题
Whatiscausingthedelay?[br][originaltext]AttentioncustomersofOrchidAir
Thereisnolink,whatsoever,betweentheproducersandusersofmanpowerw
Theproblemofchildrenviolencehasbeendiscussedthoroughlyinthewakeof
Britain’semployersare【B1】______fillingjobvacanciesfromtheranksofthelon
下列关于可靠度的表述正确的有()。 A.同一产品在不同条件下工作表现出来的可
设置检验站通常遵循的基本原则有()。 A.重点考虑质量控制的关键作业部位和控
经投委会审批同意,基金经理可以直接向交易员下达投资指令进行交易。()
英译汉:“incident;policy”,正确的翻译为:()。 A.意外;
下列有关重要性的表述中,错误的是()。A.重要性取决于在具体环境下对错报金
已知某电源的开路电压为220V,内阻为50Ω,如果把一个负载电阻R接到此电源上,
最新回复
(
0
)