首页
登录
职称英语
Banks are not ordinarily prepared to pay out all accounts; they rely on depo
Banks are not ordinarily prepared to pay out all accounts; they rely on depo
游客
2025-03-18
50
管理
问题
Banks are not ordinarily prepared to pay out all accounts; they rely on depositors not to demand payment all at the same time. If depositors should come to fear that a bank is not sound, that it cannot pay off all its depositors, then that fear might cause all the depositors to appear on the same day. If they did. the bank could not pay all accounts. However, if they did not all appear at once, then there would always be funds to pay those who wanted their money when they wanted it.
Mrs. Elsie Vaught has told us of a terrifying bank run that she experienced. One day in December of 1928, several banks failed to open in a city where Mrs. Vaught lived. The other banks anticipated a run the next day, and so the officers of the bank in which Mrs. Vaught worked as a teller had enough funds on hand to pay off as many depositors as might apply. The officers simply instructed the tellers to pay on demand. Next morning a crowd gathered in the bank and on the sidewalk outside. The length of the line convinced many that the bank could not possibly pay off everyone. People began to push and then to fight for places near tellers’ windows. Clothing was torn and limbs broken, but the jam continued for hours. The power of the panic atmosphere is evident in the fact that two tellers, though they knew that the bank was sound and could pay out all depositors, nevertheless withdrew the funds in their own accounts. Mrs. Vaught says that she had difficulty restraining herself from doing the same. [br] A bank run occurs when______.
选项
A、a bank is closed for one or more days
B、too many depositors attempt to draw out their money at one time
C、there is not enough money to pay all of its depositors at one time
D、employees of a bank take their own funds out of the bank
答案
B
解析
本题问何时会发生银行挤兑。通读全文,我们可以了解到文章的第一段介绍了银行挤兑发生的原因,而第二段通过实例作者描述了一次银行挤兑的情景。因此,我们可以推断出,A和C两个选择项所讲的是引起银行挤兑的可能原因,但并非一定会引起银行挤兑。D只是文章中所讲述的实例中发生挤兑后的一个结果。只有B中所提到的情况发生时,即有过多的储户想要一次提取存款时,才会必然引发银行挤兑。因此,本题的正确答案是B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4002780.html
相关试题推荐
Banksarenotordinarilypreparedtopayoutallaccounts;theyrelyondepo
Banksarenotordinarilypreparedtopayoutallaccounts;theyrelyondepo
WhataccountsforthegreatoutburstofmajorinventionsinearlyAmerica—br
WhataccountsforthegreatoutburstofmajorinventionsinearlyAmerica—br
WhataccountsforthegreatoutburstofmajorinventionsinearlyAmerica—br
【B1】[br]【B20】A、correspondsB、accountsforC、derivesfromD、conformstoBaccoun
Hisunhappychildhood______hisbadtemper.A、countsforB、accountsforC、makes
______thatnoonewaseverpreparedforit.A、SosuddenlydidthebadnewscomeB
Aclubisaplacetomakefrequent______withfriends.A、accountsB、attemptsC、con
Thetenant(租户)mustbepreparedtodecoratetheapartment______thetermsofthe
随机试题
Thetraineesweregivencopiesofafinishedmanualtoseewhethertheycouldth
Hesaiditwasimpossiblefor______amistakeinacomputer’scalculation,soyou
Withthepassageoftime,thewaveofchangealsospreadtocities.Theexp
()是项目发起人或高级管理层给项目经理签发项目阶段结束或整体结束的书面确认
请阅读短文,完成此题。 Moreandmoregadgetsseek
患者,女,28岁。妊娠3个月,胎漏下血,面色不华,手足不温。应首选的药物是A.仙
流感病毒容易在人群中发生大流行的主要原因是由于A.病毒的抗原性较强B.病毒的毒力
基于地理信息公共服务平台的GIS应用开发中,最主要的开发成本为()。A.地理信息
下列内容中属于审核记账凭证内容的是( )。A.经济业务是否符合国家有关政策的规定
关于机电产品国际招标项目评标结果公示,下列说法正确的是(???)。A.评标结果
最新回复
(
0
)