首页
登录
职称英语
More Care for The Disadvantaged (1)在我国弱势群体已经形成。 (2)这个群体面临的各种问题。 (3)如
More Care for The Disadvantaged (1)在我国弱势群体已经形成。 (2)这个群体面临的各种问题。 (3)如
游客
2025-03-18
52
管理
问题
More Care for The Disadvantaged
(1)在我国弱势群体已经形成。
(2)这个群体面临的各种问题。
(3)如何帮助弱势群体解决他们的问题?
选项
答案
More Care for The Disadvantaged
Since "the disadvantaged group" was first mentioned in the Government Work Report, this special group draws more and more attention of the whole society. In our country, the disadvantaged group refers to people who are disadvantaged in abilities to create and accumulate wealth, and inferior in job competition and having difficulties in daily life. Specifically, the disadvantaged includes farmers waiting for relief, the disabled, laid-off workers, some elderly people, and migrant workers, early retirees from government institutions and some disaster-stricken people.
The disadvantaged currently faces four major problems-food, housing, medial care and children’s education, of which the latter two problems are the most worrying. Urban people living on unemployment insurance and rural people struggling in poverty cannot afford the doctor’s bill or save enough to pay for their children’s tuitions. All this may threaten our country’s economic development and the social stability. So, these problems call for immediate solution
To solve these problems, the government should improve the unemployment insurance system, so that all the urban poor can have their basic living standard guaranteed. The government should also increase the input into social security expenditures, providing more subsidies to this special group. What’s more important, the government should offer low-cost or free medical care to the disadvantaged, and establish education assistance funds to help children from poor families through their education. The fundamental solution, however, is to create more job opportunities by initiating re-employment programs. Without any doubt, all the problems are great challenges to both the government and the public. But we must succeed in the cause for our country’s future.
解析
本文的提纲没有要求作者分析弱势群体形成的原因,而是侧重于问题的分析和解决这两个要素。因此本文作者开拓思路,围绕提纲,对弱势群体进行了定义,继而探讨了这个群体所面临的各种困难,并有针对性地提出了解决的方案。
全文思路清晰,说理透彻,观点鲜明。在语言表达方面,作者用词准确、表达到位,熟练地运用语言手段强调个人观点。如文中结尾段,作者提了四点改善弱势群体生存状况的建议。在这里,作者针对上文重点讨论的问题——医疗保障和子女教育问题,特别强调了解决这两个问题的急迫性(What’s more important…The fundamental solution,however,is…)。作者准确的语言表达增强了文章的表现力和说服力。因此,在写作中,大家应该权衡各个论点和论据之间的关系,区分主次、轻重,并在表达中适当运用增强语气的词或句型来突出论述重要的方面。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4002629.html
相关试题推荐
BuildHarmoniousSociety(1)国家提出建设和谐社会的发展思路。(2)建设和谐社会对我国发展的重要性。(3)
【B1】[br]【B6】A、timeB、humanC、moneyD、languageD根据文意,应为没有语言问题。应选语言。A时间;B人类;C金钱。
Anotherproblemisthatburninggarbagecanpollutetheair.另一个问题是燃烧垃圾会污染空气。
他告诉我问题已经圆满地解决了。Heinformedmethattheaffairhadalreadybeensatisfactorilyse
【B1】[br]【B13】A、howmanyB、howmuchC、howeverD、somuchB首先学生必须异清楚“it所指什么,这个问题就
【B1】[br]【B9】A、deepB、enoughC、shortD、longBenough,足够的。因为前文一直在说睡眠足够的问题。
【B1】[br]【B2】A、problemsB、resultsC、questionsD、bothersAstomachproblems胃部问题(疾
这个问题可以在下次会议上讨论。Theissuecanbediscussedatthenextmeeting.
这个问题可以在下次会议上讨论。Theissuecantbediscussedatthenextmeeting.
人们抱怨当地政府在处理污染问题上力度不够。Peoplecomplainthatthelocalgovernmentdidn’ttryitsbe
随机试题
[originaltext]W:[5]AndnowhereisourguestHarrisonBlacktotellusaboutL
布雷顿森林体系崩溃的根本原因()。A.J曲线效应 B.原罪论 C.米德冲突
涂覆层主要位于光纤的最里层,包括一次涂覆层和二次涂覆层。()
?下列有关语文课程理念的理解,不当的一项是()。A.九年义务教育阶段的语文课程,
中华人民共和国一切权力属于()。A.全国人民代表大会 B.工人阶级 C.人民
市场经济的基本规律是()。A:生产价格规律 B:供求规律 C:竞争规律
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
下列关于身份证的说法正确的是()。A.公民申请领取和换领身份证均应缴纳工本费
由于上市后风险评估,发现其大剂量服用可使患者患心肌梗死和心脏猝死的危险增加,从而
酶活性测定的反应体系的叙述正确的是A.底物浓度与酶促反应速度呈直线函数关系 B
最新回复
(
0
)