首页
登录
职称英语
The cost is going up for just about everything, and college tuition is no ex
The cost is going up for just about everything, and college tuition is no ex
游客
2025-03-18
96
管理
问题
The cost is going up for just about everything, and college tuition is no exception. According to a nationwide survey published by the College Board’s Scholarship Service, tuition at most American universities will be on an average of 9 percent higher this year than last.
The biggest increase will occur at private colleges. Public colleges, heavily subsidized by tax funds, will also increase their tuition, but the increase will be a few percentage points lower than their privately-sponsored neighbors.
As a follow up, the United Press International did their own study at Massachusetts Institute of Technology. At MIT advisors recommended that students have $ 9 000 available for one year’s expenses, and $250 for books and supplies. Ten years ago the tuition was $ 2 000. To put that another way, the cost has climbed 450 percent in the last decade.
An additional burden is placed on out-of-state students who must pay extra charges ranging from $ 200 to $ 2 000, and foreign students who are not eligible for scholarships at state-funded universities.
On the brighter side, the survey revealed that college graduates are entering the best job market since the middle 1960s. Job offers are up 16 percent from last year, and salaries are good, at least for graduates in technical fields. For example, a recent graduate in petroleum engineering can expect to make as much as $ 20 000 per year. A student with a liberal arts degree might expect to make about half that salary.
Questions: [br] Which of the following is mentioned in the passage?
选项
A、Public colleges increase the tuition higher than private ones do.
B、The students spent $ 2 000 on books and supplies ten years ago.
C、Graduates in liberal arts can earn $ 10 000 per year at present.
D、Both the students out-of-state and foreign students can obtain scholarships.
答案
C
解析
第5题问下面哪个陈述的内容文章中没有提及。回答此题要针对每一个选择项利用查阅式阅读对照原文相关部分方可找出正确答案。A项与文章第二段的内容相反,B项与第三段中相关的内容不吻合,C项的内容与文章最后两句话表达的内容一致,D项与文章第四段内容相矛盾。因此,本题的正确答案应选C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4002125.html
相关试题推荐
Thecostisgoingupforjustabouteverything,andcollegetuitionisnoex
Thecostisgoingupforjustabouteverything,andcollegetuitionisnoex
Thecostisgoingupforjustabouteverything,andcollegetuitionisnoex
Hetalksasifhe______everythingintheworld.A、knowsB、knewC、hadknownD、wo
Morethanonestudent______theCollegeEnglishTestofBandSix.A、havepassed
Jackhas(set)hismind(togoto)collegenextyear(eventhough)hehasn’t(sa
Itishighlydesirablethatanewpresident________forthiscollege.A、isappoi
Theboywoulddoeverythingbut______hisfault.A、toadmitB、admittingC、admit
大学生参加社会实践是很重要的。Itisofgreatimportanceforcollegestudentstotakepartinso
Helookedthroughthepagesofadvertisementstofindjobs______tocollegestu
随机试题
Readthearticlebelowaboutasuccessfulbusinesspartnership.Foreachquestio
【B1】[br]【B17】A、toB、withC、onD、ofC搭配题。这里agreement指的是看法趋于一致,因此它要求跟on构成搭配。故agr
TheLightofaBrighterDayHelenKellerIchooseformysubjectfaithwro
HowdidtheEnglishChannelcomeintobeing?[br][originaltext]F:Tom,doyou
Moreandmorepeoplearetakingtheirtabletcomputerstobedtosurfthewe
Baby-NamingTrends[A]Overthelastfiftyyears,Americanparentshaver
OntheQualityofConstruction1.近年来,建筑质量问题饱受诟病2.分析其原因3.我的建议
患者,男,45岁。神思恍惚,魂梦颠倒,心悸易惊,善悲欲哭,肢体困乏,饮食减少,舌
慢性粒细胞白血病急变期,原始粒细胞可大于A.50%B.40%C.30%D.20%
决定药物是否与受体结合的指标是A.治疗指数B.内在活性C.效价D.安全指数E.亲
最新回复
(
0
)