首页
登录
职称英语
For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their
For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their
游客
2025-03-02
36
管理
问题
For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their main enemy is the sea. A large part of the country is below sea level. In fact, Holland is also called the "Netherlands" which means "low land". Very tall and strong walls, called dykes, have built to keep out the sea. But in very rough weather the sea may suddenly burst through a dyke. Great damage can be caused by floods when this happens.
Three large rivers are also part of the problems. These rives are the Rhine, the Maas and the Scheldt. They follow through the Holland into the North Sea. They have cut many passages across the country. At low tides, the rivers flow into the sea as usual. But at high tide, the sea can flow into the rivers! This is because the land is so low.
The battles against the water never end, hut they made Holland a bigger and bigger country. In order to prevent floods, the engineers take or reclaim land that was under water. The Dutch have been reclaiming land for seven hundred years.
Land is usually reclaimed from a passage between islands, two dykes are built across the passage, so they block the water between them. Then the engineers dig long canals and pump the water into them. At low tide, the canals empty the water into the sea.
Because the land is so low, water from the sea and rivers can rise up through the ground. For this reason, the pumps continue working even the land has been drained(that is, when the water has been pumped away). The dykes contain gates, and through these water is pumped out. In many parts of Holland, pumps must be working all the time. If they stopped, there will be very bad floods. [br] Water is the main threat to Holland because______.
选项
A、the sea is too rough
B、the land is lower than the sea
C、the high and strong dykes can not keep the floods out
D、the weather is too rough
答案
B
解析
本题为细节推理题,提问的是水对荷兰来说是一个主要威胁的原因是什么。根据文章开头提到的荷兰工程师们几个世纪以来就一直同水作斗争,这个国家的主要敌人就是大海。接着文章提到“A large part of the country is below sea level.In fact,Holland is also calledthe‘Netherlands’which means‘low land’.”,该句话的意思为,“大部分国土都位于海平面以下,而荷兰的国名也表示低地的意思”。显然,这就是水对于荷兰来说是一个主要威胁的原因。所以答案为B)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3978799.html
相关试题推荐
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
Themysterioustigerhasbeenasymbolofpowerandstrengthforcenturies.
随机试题
I______myEnglishbookinthereading-room.Pleasegoandgetitforme.A、forg
(厦门大学2014年试题)Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时
TheRomanticPeriodinAmericanliteraryhistoryendedwiththepublicationofA、
Psycholinguisticsisthestudyofthepsychologicalprocessesinvolvedinl
Itisverydifficulttosayjustwhencolonizationbegan.Thefirsthundred
编辑刘伟在2009年6月25日完成一份审稿报告,正确的签署方式是( )。A.小
幕墙外表面的检查、清洗作业不得在( )级以上风力和大雨(雪)天气下进行。 A
材料: 张老师小时候非常内向寡言,后来遇到了擅长教隶书的李老师,在李老师的启发
下列哪种成分不是品德的心理结构?() A.道德认知 B.道德观念 C.道德
(2017年真题)雷电是大气中的一种放电现象,具有电性质、热性质和机械性质三方面
最新回复
(
0
)