首页
登录
职称英语
"Helicopter parenting" describes a style of raising children where parents ar
"Helicopter parenting" describes a style of raising children where parents ar
游客
2025-03-01
38
管理
问题
"Helicopter parenting" describes a style of raising children where parents are over-protective and do too much. The term was used for the first time in the late 1960s. It describes parents who hover(悬停)over their kids like a helicopter. Today, modern technology allows these helicopter parents to hover from even far away. They can give their children directions at any moment from anywhere.
Author Julie Lythcott-Haims wrote a book titled How to Raise an Adult. In her book, she gives readers a closer look at this parenting style.
"Over-parenting, " she says, "comes in three types: the first is the over-protective parents who think the world is scary and unsafe and unpredictable. And therefore, I must protect and prevent. The second type is the over-directive type—the parent who says, I know best what leads to success and you will do as I say. You’ll study these topics, do these activities and you will be highly achieving at all of it. The third type is the concierge(看门人)—the parent who just wants to make life smoother—from waking their kid up, to keeping track of their deadlines, to making sure they haven’t forgotten anything, to even doing the homework for the kid. "
Julie Lythcott-Haims says she experienced the effects of helicopter parenting firsthand when she worked as dean of first-year students at Stanford University. The incoming students were very smart and accomplished on paper. But many were unable to take care of themselves.
"They were turning to parents constantly for guidance, for problem solving, to have them make the choice about something. " Often times, Lythcott-Haims had to remind those parents that their kids were old enough to take care of themselves. [br] In Julie’ s eyes, the first-year students at Stanford University are______.
选项
A、very clever in studying
B、really good at problem-solving
C、unable to communicate with teachers
D、having problems in making friends
答案
A
解析
细节题。根据文章第四段第二句可知,新入学的学生非常聪明,成绩也很好,因此选项A(在学习方面很聪明)正确。根据文中第五段第一句可知,他们不断地向父母寻求解决问题的方法,故选项B(善于解决问题)错误。选项C(不能和老师交流)和选项D(不会交朋友)文中均未提及。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3978162.html
相关试题推荐
Hehastwochildren,______havebecomeworld-famousscientists.A、noneofwhoB、al
Manyparentshaveabandonedtheirchildren______responsibilitiestooutsiderssu
Hepassedtheexamination______thesatisfactionofhisparents.A、forB、toC、with
(80)AstheTitanicwassinkingandwomenandchildrenclimbedintolifeboats
(80)AstheTitanicwassinkingandwomenandchildrenclimbedintolifeboats
ChildrendonothaveenoughexperiencetorealizethatTVshowspresentanunrea
NowAalotofyoungpeopleBinthevillage,unlikeChisparents,chooseDtomake
InChinaAtoday,mostuniversitystudentsBaredependContheirparentsDforfin
Marywasoutallnightandherparentskeptaskingherwhereshe______.A、wasB、i
Thesebooksaredesignedto______children.A、agreewithB、applyforC、addressto
随机试题
DearSir/Madam,Inresponsetoyouradvertisementinyesterday’sTimeEducat
[originaltext]M:Hi,Mary.W:Hi,Thomas.What’shappening?M:Well.I’vedecid
RecentlyreleasedphotosbythecrewofMr.Sixshowspecial-effectsartistsmet
王先生,49岁,大学文化,企业家,工作紧张,经常加班睡眠较少,经常在外聚餐,饮酒
视诊包括以下内容,除外A.牙龈颜色、形态和质地有无变化 B.口腔黏膜的表现和舌
【教学过程】 (一)复习导入 带领学生回顾上节课学习的珠三角地区经济发展快和城市化水平高的发展特点,提问“一个地区在经济快速发展、城市化水平快速提高的过
某建筑工程项目计划于2017年12月28日开工,采取公开招标的方式办理该项目的招
下列停止享受工伤保险待遇的情形不包括()A.丧失享受待遇的条件 B.拒不接
血红素铁是指A.以Fe(OH)2络合物形式存在的铁 B.与蛋白质结合的铁 C
女婴,足月顺产,生后8天,母乳喂养,食欲减退2天,烦躁,呕吐2天。体检:小儿烦躁
最新回复
(
0
)