首页
登录
职称英语
Before the grass has thickened on the roadsides and leaves have started growi
Before the grass has thickened on the roadsides and leaves have started growi
游客
2025-03-01
28
管理
问题
Before the grass has thickened on the roadsides and leaves have started growing on the trees is a perfect time to look around and see just how dirty Britain has become. The pavements are stained with chewing gum and the ditches are full of discarded fast food packets. Years ago I remember traveling abroad and being saddened by the plastic bags and discarded bottles. Nowadays, Britain seems to look at least as bad. What has gone wrong?
The problem is that the rubbish created by our increasingly mobile lives lasts a lot longer than before. If it is not cleared up and properly thrown away, it stays in the undergrowth(下层灌木) for years.
It is estimated that 10 billion plastic bags have been given to shoppers. These will take anything from 100 to 1 , 000 years to rot. However, it is not as it there is no solution to this. A few years ago, the Irish government introduced a tax on non-recyclable carrier bags and in three months reduced their use by 90%. When he was a minister, Michael Meacher attempted to introduce a similar arrangement in Britain. The plastics industry protested, of course. However, they need not have bothered: the idea was killed before it could draw breath, leaving supermarkets free to give away plastic bags.
What is clearly necessary right now is some sort of combined action, both individual and collective, before it is too late. The alternative is to continue
sliding downhill
until we have a country that looks like a vast rubbish tip. We may well be at the tipping point. Yet we know that people respond to their environment. If things around them are clean and tidy, people behave cleanly and tidily. If they are surrounded by rubbish, they behave like rubbish. Now, much of Britain looks pretty dirty. What will it look like in five years? [br] The purpose of the article is to______.
选项
A、encourage the public to take action against rubbish
B、discourage people from supporting the plastics industry
C、call on the government to protect the environment
D、encourage supermarkets to give away recyclable bags
答案
A
解析
主旨题。此题问写作目的,其实是考查对全文主旨的了解。文章第一段提出问题:英国到处很脏,为什么?第二段提出主要原因:生活中的垃圾处理不当。第三段提到具体原因:塑料袋被广泛滥用;解决方法遭到抗议。第四段呼吁不论个人还是集体,要联合起来,共同对垃圾采取行动。选项B(阻止人们支持塑料行业)、选项C(呼吁政府保护环境)、选项D(鼓励超市赠送可回收包装袋)均与文章内容不符,故答案为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3978090.html
相关试题推荐
ABesuretoputoutthelightBbeforeyouCleave.Yes,I’llDputoutit.A、
Itwasnot______1982thathewentbacktoAmerica.A、sinceB、untilC、beforeD、aft
Doyouknowwho______firetothatDepartmentStore?A、madeB、setC、startedD、caug
Itwasnot______1957thathewentbacktoAmerica.A、sinceB、untilC、beforeD、aft
Beforejoiningthearmy,hespentalotoftimeinthevillage______hebelonged.
NosoonerhadIclosedthedoorthansomebodystartedknocking______it.A、onB、wi
Themuseum’snewbuildingwillhave______theexhibitionspaceasbefore.A、three
Iwishyou()tomebeforeyouwentandboughtthatcar.A、spokeB、willspeakC、wa
Don’tforget()thewindowbeforeleavingtheroom.A、tohaveclosedB、tocloseC、
Televisionmakesusbetter()thaneverbefore.A、informB、informingC、informedD
随机试题
Windsmostoftencomefromthecoast,andare______dmpandnottoocold.A、some
我们公司主要经营手工艺品。我们很高兴能与贵公司建立贸易往来。Ourcompanymainlytrades/dealsinartsandcrafts
Leisuresicknessisregardedasoneofthose______.[br]AccordingtotheDutch
Womenaregoingafterequalitythemselvesinsteadofwaitingfororganizationst
图示结构在水平杆AB的B端作用一铅直向下的力P,各杆自重不计,铰支座A的反力FA
支气管哮喘与心源性哮喘不同点在于A.肺部听诊哮鸣音 B.慢性、阵发性、季节性发
截至2015年底,中国创业投资各类机构数已达1775家,同比增长14.4%。其中
个人住房贷款的贷前调查人应该至少直接与借款申请人(包括共同申请人)面谈()次。
结核病患者对异烟肼的反应不一样属于A.途径和剂型的影响 B.剂量的影响 C.
下列各项中,属于有权制定税收部门规章的税务主管机关有( )。A.国家税务总局
最新回复
(
0
)