首页
登录
职称英语
Damaged nerves in the spinal cord do not regenerate themselves naturally, nor ev
Damaged nerves in the spinal cord do not regenerate themselves naturally, nor ev
游客
2025-02-26
50
管理
问题
Damaged nerves in the spinal cord do not regenerate themselves naturally, nor even under the spur of nerve-growth stimulants. The reason, recently discovered, is the presence of nerve-growth inhibitors in the spinal cord. Antibodies that deactivate those inhibitors have now been developed. Clearly, then, nerve repair will be a standard medical procedure in the foreseeable future. Which of the following, if true, casts the most serious doubt on the accuracy of the prediction above?
选项
A、Prevention of the regeneration of damaged nerves is merely a by-product of the main function in the human body of the substances inhibiting nerve growth.
B、Certain nerve-growth stimulants have similar chemical structures to those of the antibodies against nerve-growth inhibitors.
C、Nerves in the brain are similar to nerves in the spinal cord in their inability to regenerate themselves naturally.
D、Researchers have been able to stimulate the growth of nerves not located in the spinal cord by using only nerve-growth stimulants.
E、Deactivating the substances inhibiting nerve growth for an extended period would require a steady supply of antibodies.
答案
A
解析
本题属于“反对”题型。段落推理是:神经修复将成为可能,因为人们已开发出降低神经生长抑制剂活性的抗体。反对重点反对原因。如果防止受损神经的再生只是抑制神经生长的物质的主要功能的一个副作用,正如(A)所说,那么开发出降低神经生长抑制剂活性的抗体将消除神经生长抑制剂的主要功能,从而带来不利影响,因此结论必然不成立,所以(A)正确;(B)、(C)为无关比较;(D)的“不在脊髓内”与推理无关;(E)对上面推理起不到任何作用。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3973565.html
相关试题推荐
Naturallyoccurringchemicalscannotbenewlypatentedoncetheirstructureshav
Somebuildingsthatweredestroyedandheavilydamagedintheearthquakelastye
A、Bydiminishingerrors,negativefeedbackallowssystemstocorrectthemselves.
IMPERVIOUS:DAMAGED::A、implacable:propitiatedB、refractory:comprehendedC、tenab
IMPERVIOUS:DAMAGED::A、implacable:propitiatedB、refractory:comprehendedC、te
Maggieisaprocrastinator,naturallyinclinedto(i)______andto(ii)______disc
Theparticipantsinthestudyconsideredthemselves(i)______butinyieldingto
Naturalcausesnervestodieoffandmusclestoweaken,butregularexercisemus
Duetotheextraordinarycircumstances,Britishbusinessownersfoundthemselves
Aslongasnationscannotthemselvesaccumulateenoughphysicalpowertodominat
随机试题
Theexhibit"LifeinShadows-.HiddenChildrenandtheHolocaust"usedtobe
PASSAGEONEDifferentperspectives根据第三段后半部分可知,奥布莱恩说,一些素材有重叠,但是呈现方式不同。其小说中的母亲与回忆录中
Astheroadwasblockedbyarock,thetravelershadto______uparockyslope
DoestheInternetMakeYouDumber?A)TheRomanphilosop
WeinheritourDNAfromourparents.DNAisshuffled,recombinedand【B1】____
试分别叙述罗尔中值定理和拉格朗日中值定理。若以S(x)记由(a,f(a)),(b
简单算术股价平均数的缺点有() ①计算复杂 ②没有考虑权数 ③计算结果不
在各种融资方式中,收购公司一般最后才选择()。A:用公司内部自有资金 B:向银
对于组织和管理的关系,表述错误的是( )。A.管理的目标和组织的目标往往具有同
反倾销调查应当终止的情形有( )。A.申请人撤销申请的 B.没有足够证据证明存
最新回复
(
0
)