首页
登录
职称英语
Some anthropologists study modern-day societies of foragers in an effort to lear
Some anthropologists study modern-day societies of foragers in an effort to lear
游客
2025-02-26
37
管理
问题
Some anthropologists study modern-day societies of foragers in an effort to learn about our ancient ancestors who were also foragers. A flaw in this strategy is that forager societies are extremely varied. Indeed, any forager society with which anthropologists are familiar has had considerable contact with modern nonforager societies. Which of the following, if true, would most weaken the criticism made above of the anthropologists’ strategy?
选项
A、All forager societies throughout history have had a number of important features in common that are absent from other types of societies.
B、Most ancient forager societies either dissolved or made a transition to another way of life.
C、All anthropologists study one kind or another of modern-day society.
D、Many anthropologists who study modern-day forager societies do not draw inferences about ancient societies on the basis of their studies.
E、Even those modern-day forager societies that have not had significant contact with modern societies are importantly different from ancient forager societies.
答案
A
解析
段落推理为“一些人类学家想从对现代游牧社会的研究中去了解古代的游牧社会是有缺陷的,因为游牧社会是extremely varied”。反对上述推理,主要反对原因。(A)选项中的“in common”与“varied=different”相对应,很好地起到了反对作用。(E)易误选,但我们在明晰了问题目的之后,发现(E)中的“importantly different from”与段落推理中的“extremely varied”完全吻合,所以起到了支持作用。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3973436.html
相关试题推荐
Untilrecently,anthropologistsgenerallyagreedthathigherprimatesoriginated
Anthropologistsassertthatculturesadvanceonlywhenindependencereplacesdep
Effortstoequalizethefundsavailabletoschooldistricts,amajorgoalofedu
Althoughmanycustomersdonotmakeasufficientefforttoconservewater,water
Anthropologistsoncethoughtthattheancestorsofmodernhumansbegantowalku
Anthropologistsoncethoughtthattheancestorsofmodernhumansbegantowalku
Althoughhewas______inhiseffortstopersuadeusofthejustnessofhiscaus
Modernanthropologistsholdthatreferentialsymbolism—i.e.oralspee
Modernanthropologistsholdthatreferentialsymbolism—i.e.oralspee
Modernanthropologistsholdthatreferentialsymbolism—i.e.oralspee
随机试题
Whatwillthewomangivetheman?[br][originaltext]W:Whatwouldyoulike,te
TheDyson,aworldleaderininformationtechnologyandelectronicdevice,emplo
PassageOneAmazonrainforest,normallyoneoftheworld’swettestregi
[originaltext]W:We’veallheardthesayingLaughteristhebestmedicine.How
患者60岁,女性,全口义齿修复2周后,诉前牙咬不紧东西,其可能的原因是A.正中时
为明确和量化诊断二尖瓣狭窄最可靠的方法是( )。A.胸部X线检查 B.心血管
某企业2012年生产总值为140万元,产品销售收入为119万元,产品销售成本为8
杆件受力情况如图所示。若用Nmax和Nmin,分别表示杆内的最大轴力和最小轴力,
共用题干 患者,男性,30岁,因发热、右侧胸痛、咳嗽3天入院。3天来每日体温最
(2016年真题)从理论上看,本币升值可能产生的影响包括()。A.减少经常
最新回复
(
0
)